donderdag 17 december 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (201)ZIE UPDATE, TWEEDE KAMER HEEFT VERZOEKEN VAN BEWONERS/PASSANTEN VOOR EEN LAGE VARIANT KORREWEGBRUG INGEWILLIGD.

De arme mensen in De Hunze toch, wat zullen ze het zwaar te lijden hebben onder de nieuwe lockdown.

Scholen dicht, kroegen dicht, apotheek dicht, buurtcentrum, sportcentrum, sauna, bibliotheek.

Het hele leven is in deze meest dynamische wijk van Groningen helemaal tot stilstand gekomen. 

Bijna alle Hunzenaartjes zitten bibberend thuis, de straten liggen er maar verlaten bij.

Ok. Stop. We naderen Kerstmis, het feest van de vrede, en deze verdwaalde blogger uit Beijum moet zijn geliefde buren niet zo voor schut gaan zetten.

Respect moet je doen, ook naar je buren toe. Niet zo flauw doen, blogger.

Ook De Hunze ligt er tijdens de donkere uren sfeervol bij. Zie foto's. Als het goed is komt in de komende wijkkrant De Beijumer een sfeervolle kerstfoto uit deze wijk.

Foto beneden is overdag gemaakt, er ligt om de een of andere reden een laag geel zand op de grens grote speelplaats /Berlageweg.

Waarvoor is deze blogger (nog) niet bekend, vast niet om er een zandbak te maken.

Wellicht volgende week meer daarover.

Hunzenaartjes, nog even, trek jullie niks aan van de openings-regels van dit bericht, deze blogger is gewoon jaloers op jullie wijk. Wat een toonbeeld van rust en beschaving. Bij lange na geen Beijum.


Update 18.35 uur: Je zou de Korrewegbrug ook de Heerdenbrug kunnen noemen, of Hunzebrug. Er is zojuist gestemd in de Tweede Kamer...zie Twitterbericht. Een paar weken geleden nam de gemeenteraad een motie voor een lagere Korrewegbrug aan.
Het wordt geen Corabrug (Van Nieuwenhuizen, minister die een hoge variant brug wilde.

Gefeliciteerd Hunzenaren! Politieke fracties Groningen die zich hebben ingespannen voor de wensen van bewoners/passanten!!


3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://www.oogtv.nl/2020/12/minister-moet-gehoor-geven-aan-oproep-voor-lagere-bruggen-in-stad/


Niet te vroeg juichen! Ik wil weten of minister Van Nieuwenhuizen deze bijna kamerbreed gedragen motie ook gaat uitvoeren.

Een aangenomen motie in de Tweede Kamer is een verzoek aan de regering.

Henk Kamminga zei

Het valt best mee, Johan,hoe je wekelijks over onze wijk praat. Het zijn meestal vriendelijk bedoelde opmerkingen.
Hoewel veel bewoners van De Hunze en Beijum voor de lage variant kiezen, ben ik fervent voorstander van de hoge variant. Wat heeft men aan een (lage) brug die permanent openstaat voor alle vrachtschepen! Wat ik me ook afvraag is of de fietsbruggen blijven staan.

Chris zei

De fietsbruggen gaan ook weg, want de doorvaarthoogte van de fietsbruggen is te laag. Henk Kamminga heeft dus een punt, een lagere brug gaat extra wachttijden veroorzaken.

De motie houdt enkel in dat ook een lagere variant nader moet worden onderzocht. Het zegt niets over de uitkomst en aangezien Rijkswaterstaat ook wel wat rationele overwegingen heeft om te opteren voor een hoge brug, is de kans groot dat er alsnog een hoge brug uitkomt.

De motie heeft enkel extra onderzoek en daarmee kosten tot gevolg. Let maar op.