zondag 13 december 2020

IN VERBAND MET BOERENPROTESTEN MAG U DE BOOM IN
Toe maar weer, misschien legere schappen in de AH van Beijum omdat boeren zonodig ditributiecentra in het land moeten blokkeren?

Zie foto's gistermiddag gemaakt.

Plakkaat met waarschuwende tekst hing (hangt) tussen de groentenpakketten en een fruitstalling in genoemde winkel.

We zien geen lege schappen, die zijn niet leger dan dat we in deze winkel in Beijum gewend zijn. Maar het zou dus wel zo kunnen zijn.

Het geeft te denken, hoe ver moet het respect richting de boeren gaan? Moeten ze hun zin krijgen (waarvoor ze demonstreren) en anders moet de Nederlandse consument het maar voelen in de boodschappentas, in de koelkast en op tafel?

Het zorgpersoneel zou ook een dergelijk bericht in Nederland kunnen verspreiden. En andere beroepsgroepen....

In verband met het protest van het zorgpersoneel kan het zijn dat u minder zorg kan verwachten dan dat u gewend bent, wellicht blijft u op straat liggen na een ongeluk.
In verband met het postbode-protest kunt u misschien minder post verwachten dan dat u gewend bent.
In verband met tankstation-protesten kunt u wellicht minder autorijden dan dat u gewend bent.
In verband met protesten bij energieleveranciers kan het zijn dat u 's avonds in het donker moet zitten.

Bovenstaande kan misschien ridicuul overkomen, maar dat ligt niet aan deze blogger. Wat maakt het toch dat er een beroepsgroep in Nederland bestaat dat denkt boven de wet te staan? Is een boer belangrijker dan een verpleegkundige, een postbode of een pompbediende?

Nee, het enige verschil is dat laastgenoemde beroepsgroepen, en verder alle beroepsgroepen het land, niet de beschikking hebben over tractoren. 

Jawel, boeren zijn verder ook net zo belangrijk als andere beroepsgroepen, ze zorgen bijvoorbeeld deels voor ons eten Maar doe verder even normaal mensen.

Bovenstaande statement staat vanzelfsprekend los van het 'normale' demonstratierecht.

4 opmerkingen:

Chris zei

Zorgpersoneel heeft ook wel eens gestaakt waardoor behandelingen niet door konden gaan. Wat te denken van buschauffeurs en treinpersoneel, die zijn er ook niet vies van om het maatschappelijk leven te verstoren als ze hun zin niet krijgen.

Dus ja de boeren doen niets anders dan de gemiddelde beroepsgroep. Feit blijft dat de supermarkten de grootste marge maken in de voedselketen en dat steekt de boeren.

Gerben zei

Ik vind het prima zo lang als ze niet het hele land hun wil op willen leggen en alles plat gaan gooien. En doe het eens zonder die tractoren sufferds. Iedereen in rep en roer als Extinction Rebellion kruispunten in Amsterdam gaat bezetten maar juigen als boeren het verkeer platleggen? Schiet op.

Chris zei

Ze blijven wel netjes in de cabine van de tractor, dus vanuit coronaperspectief zeer verantwoord.

Wat dat betreft was bijvoorbeeld het black lives matter protest in Amsterdam een stuk verwerpelijker. Onbegrijpelijk dat daar niet keihard op ingegrepen is vanuit coronaperspectief.

Gerben zei

Chris zit overduidelijk in de extreem rechtse hoek, boeren mogen alles, BLM is fout. De boeren bleven niet in hun cabine zitten, ze gingen op priveadressen intimideren, door blokkades heenbreken, het gras van het Malieveld omploegen. Onverantwoord en buitensporig.