vrijdag 11 december 2020

PAS OVER RUIM DRIE WEKEN WORDEN ZE WEER GELEEGD


Ze zitten goed vol nadat ze twee weken geleden voor het laatst zijn geleegd. Twee weken is voor Beijumers en andere Stadjers de norm, het gaat immers week op week af. De ene week de zwarte container, de week erop de groene, enzovoort.

Tot zover niks aan de hand.

Maar...en de nodige Beijumers trokken hierover bij de gemeente Groningen aan de bel...  het is vandaag de enige dag in heel december dat de zwarte containers in gedeeltes van Beijum geleegd worden.

De eenmalige ophaalronde in december was al in oktober bekend.

De gemeente gaf en geeft geen krimp, geen alternatieve ophaal-ronde.

Reken maar uit, over precies twee weken is het 1e Kerstdag, over drie weken is het Nieuwjaarsdag.

De gemeente Groningen, de Milieudienst, is niet van plan Beijumers tegemoet te komen met een ingelaste ophaalronde tussen Kerstmis en de jaarwisseling.

Nu zal deze blogger over twee weken als 'gewone' Beijumer, evenals zijn directe buurtgenoten, geen overtollige en niet meer in de overvolle container passende vuilnis op straat gaan gooien.

Maar wijkbewoners met een niet zo hoge mentaliteit en schijt aan Beijum-mensen zullen gemakkelijker hun troep op straat of in het groen gaan gooien. Denkt deze blogger, hopelijk te pessimistisch en valt het uiteindelijk mee.

Zal de wijk op bepaalde plekken extra gaan versmeren tussen de feestdagen en de jaarwisseling? De tijd zal het leren. En deze blogger zal het in de gaten blijven houden.

(Tweet beneden, er kwam geen andere oplossing)

1 opmerking:

Martin zei

Op de afvalwijzer staat op 2 januari 2021 extra ophaalronde grijze container. Postcode 9736.

Geen paniek!!!