woensdag 24 november 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (225)

 Gedoe

Mensen met een online bedrijfje in wat dan ook, zullen begrijpen dat je dan online zichtbaar moet zijn. Ik doe hier mijn uiterste best voor en gebruik een programma waarin je vooruit je social media berichten kan plannen, met een link naar de bewuste blog over je product of natuurlijk je website. 

Dat vooruit inplannen is heel handig, als je natuurlijk veel producten hebt, zoals bijvoorbeeld oriflame of iets in die trend. Wat doe je als je maar één product hebt, mijn boek dus. Wat vertel je dan steeds en vooral waar over. Het is nogal lastig om een bericht te plannen als je geen idee hebt waarover je moet schrijven. Mijn doel is om jongeren te waarschuwen, om niet dezelfde fout te maken als ik vroeger. De kunst is: Hoe? Daar loop ik op vast. Wel heb ik inmiddels een TikTok account aangemaakt, hier zitten jongeren op en een YouTube kanaal. Live gaan schijnt namelijk je zichtbaarheid te vergroten. Met je giechel in beeld, we gaan het proberen. Zal wel weer hilarische taferelen met zich mee brengen…

Inmiddels ben ik aan het tikken aan boek twee en dat vordert niet zoals ik zou willen. Het feit is dat ik al twee weken stront verkouden ben, het snot komt of helemaal los of het zit kei vast en mijn stem laat nogal wat te wensen over. Ik klink als iemand die dagen en nachten heeft staan mee blèren op één of ander festival. Corona kan het haast niet zijn, er is niemand in mijn buurt geweest die nu naar lucht hapt. Ik ben de enige die af en toe als een vis op het droge aan het happen is. 

Als jullie dit lezen dan ben ik inmiddels getest, omdat dit moet voordat ik een afspraak bij de huisarts kan maken. Volgens mij heb ik namelijk gewoon een luchtweginfectie, zoals zo vaak rond deze tijd.

Dit gedoe belemmert mij dus ook in het dagelijkse leven. Bij enige inspanning hoest ik mijn longen uit m’n lijf, een waakhond is er niets bij. Dan zou je toch zeggen, tijd genoeg om te tikken in je tikhok… Ja dat vind ik ook, alleen de letters komen niet zoals ik het wil en daarmee zijn we terug bij af. Moe word ik er van! Vorige week had ik een uitgever aan de telefoon en weet je zo gênant was? Een kriebel in je keel krijgen en dan zo hoesten, dat die arme man wel doof kan zijn aan één oor. OMG ik schaamde me dood en kreeg het niet onder controle. Het goede nieuws hiervan is dat ik een synopsis mag opsturen over het boek wat zich al in mijn hoofd afspeelt. Dat worden weer spannende tijden. Het voelt als de omgekeerde wereld, want normaal schrijf je eerst een manuscript en dan de verkorte versie als synopsis. Nu moet ik dus al gaan vertellen waar mijn boek over zal gaan, inclusief het einde. Het punt is, al schrijvende raak ik weleens een andere kant op, wat dan bijvoorbeeld eerst een ontvoering zou zijn kan zo maar een moord worden… Geloof dat ik maar er maar bij zet; o.v.b.  

Tjonge, dit is wel een super kans die niet zo snel op je pad komt. Voel me toch ondanks mijn geblaf, superblij!

Voor nu ga ik deze week eerst mijn eigen bacillen vermoorden, daar ben ik namelijk helemaal klaar mee. 

Stay safe!

Mocht je mij willen volgen, hieronder de links:

TikTok

YouTube

Instagram

2021©Vlindertje73 

Foto door Monstera via Pexels

Geen opmerkingen: