dinsdag 30 november 2021

GA SOCIAAL MET ESTHER'S WEGGEEFKAST OM!!"Baldadige kinderen haalden gisteren tubes en potjes leeg. Ik mocht boenen om de troep weer op te ruimen. Ik wil geen kinderen zonder ouderlijk toezicht meer bij de kast."

Het is al om kwart voor vijf 's middags donker, en de avond is lang. Er gebeuren helaas dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

De verzorgingspullen in de weggeefkast van Esther Smid aan de Froukemaheerd. Begin deze maand officieel geopend, tevens dienst doende in de strijd tegen menstruatie-armoede. Het mooie project is een teken van kracht, maar is tegelijkertijd ook kwetsbaar.
Het is gebaseerd op vertrouwen, op eerlijkheid, op een sociale leest geschoeid.

Maar net als het bericht van vanochtend, over de ingeslagen ruit van een minibieb elders in de wijk, er hoeven maar een paar enkelingen (van jong tot ouder) te zijn die de boel gaan lopen verzieken. Esther stuurde foto's links en recht, met bovenstaande vet gedrukte woorden.

Ze gaat natuurlijk niet de hele avond lopen controleren of mensen wel sociaal met de producten in de kast omgaan. Dat zou de lol bederven, om gek van te worden. Lopen controleren of jeugdigen er wel of niet met hun ouders komen is ook niet te doen. Een camera erop zetten kan niet en moet je niet willen, want benodigde menstruatie-producten ophalen moet anoniem kunnen gebeuren.

Dus mensen, van jong tot oud, als je niks bij de kast te zoeken hebt...blijf-er-weg!! HOU HET SOCIAAL!!!

De kast ging vijf maanden geleden al te voortvarend van start, iemand haalde alle producten eruit.
Zie nog eens onderste afbeelding in dit bericht Niet doen mensen...

Geen opmerkingen: