maandag 29 november 2021

CORONABEIJUM (40)


"Ik blijf tot half zeven open, ik verkoop ov-kaarten, er staat een pinautomaat in de winkel, dat lijken mij essentiële producten."

Aldus eigenaresse Elvira van de Primera in het winkelcentrum vanmiddag tegen tien voor vijf, het moment dat zogenaamde niet essentiële winkels aanstalten maakten om de zaak te sluiten.
Want sinds gisteren nieuwe coronamaatregelen.

Eerst even terug naar de Primera en Elvira, u ziet haar staan in dit bericht van  afgelopen februari, de periode dat de Primera werd gesloten i.v.m. de toentertijd heersende lockdown...en de Primera viel niet onder de essentiële winkels...

Elvira met een veelbetekenende blik: "Maar ik mag geen boek verkopen."

Het gegoochel met wel of niet essentieel zijn zorgt voor ergernis en verbazing. Geen kip die zal controleren of er wel een boek over de toonbank gaat. Of een doosje sigaren.

Want wat vreemd, en al eerder beschreven, een fles whiskey kopen is essentieel, want slijterijen open, en een sigaar of boek niet?

Zie foto beneden, links de slijterij, rechts de Primera.

Foto rechts, de dierenspeciaalzaak van Sandra Hoogenberg en compagnon mag wel open blijven, want essentieel.

Afbeelding links, een medewerkster van de speelgoedzaak tilde attributen naar binnen, want vijf uur dicht...niet essentieel.

Het zijn verwarrende tijden.

En dat in meerdere opzichten.


 

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dit staat op de website van Primera (landelijk):

https://www.primera.nl/coronavirus


Citaat:

"Vanwege aangescherpte coronamaatregelen sluiten onze winkels uiterlijk om 17:00 uur. Voor essentiële diensten zoals post-, pakket en gelddiensten, pasfotoservice, stomerijservice, ov vervoersbewijzen mogen onze winkels tot 20.00 uur geopend zijn. De openingstijden kunnen hierdoor afwijken. We houden in onze winkels rekening met de geldende maatregelen, zodat het bezoek aan onze winkels veilig blijft. Help je ook mee?"

Einde citaat.


Op de website van Primera Hopster Beijum staat wat betreft de openingstijden:

https://www.primera.nl/primera-hopster


Maandag: 08:00 - 18:30 uur

Dinsdag: 08:00 - 18:30 uur

Woensdag: 08:00 - 18:30 uur

Donderdag: 08:00 - 20:00 uur

Vrijdag: 08:00 - 20:00 uur

Zaterdag: 08:00 - 18:30 uur

Zondag: 12:00 - 17:00 uur


Dit zijn zeer waarschijnlijk de openingstijden voor de post-, pakket- en gelddiensten. Inclusief het gebruikmaken van de indoor-pinautomaat. Tevens voor het kopen van OV-chipkaarten en het verhogen van het saldo op deze OV-chipkaarten.


Voor zgn. "niet essentiële producten" bestaat de aanschafmogelijkheid tot 17:00 uur. Het is mij niet bekend of hierop streng wordt gehandhaafd. Ik vermoed van niet.

Tot uw dienst.

Anoniem zei

"Het gegoochel met wel of niet essentieel zijn zorgt voor ergernis en verbazing".
Nait soez'n, uw overheid weet wat goed voor u is, bek houden en kap op je smoel.

Anoniem zei

Zo moeilijk is het allemaal niet. Dat gejank van mensen die het zogenaamd verwarrend vinden wordt wel een beetje oud nu. Hou je aan de regels en stel je niet zo aan.