maandag 3 april 2023

MAANDAGOCHTEND (587) Volstond dat onduidelijk rondje niet meer op de fietspaden?

Rondje? Onduidelijk? Ja, zie nog eens dit bericht van half december

De initiatiefnemers van het witte en aftandse 'gestempel' op de fietspaden vonden het waarschijnlijk niet genoeg.

Dus wat hebben ze erbij gezet? Zie foto, Beijumerweg. Geen uitlaatgassen.

Waar dat nou weer goed voor is?  Op meerdere plekken in Stad bij het 'rondje' bijgevoegd.

Het is 3 april en de natuur groeit en bloeit op. Deze blogger houdt van de natuur, en hij denkt: de meeste mensen in de groene wijk Beijum doen dat. En dat de natuur beschermt wordt...prima zaak. 

Anderzijds, kunnen we in dat beschermen ook doorslaan? Wat is er nou op tegen als er af en toe een scooter...met uitlaat....over de Beijumerweg rijdt? Hart voor de natuur, zeker maar hoe fundamentalistisch moet je daar in zijn?

Afbeelding links, misschien moeten we ons meer richten op vervuilers in de wijk. Het is de hoogste tijd om ons te bezinnen op onze relatie met de natuur. Schreef boswachter Bart Zwiers afgelopen vrijdag als update onder het bericht over de ooievaar die gewond is geraakt door zwerfafval.

Het staat er 'keurig' in een winkelwagen, maar vast en zeker dat de 'eigenaar' ervan het niet zo op heeft met de natuur. De natuur wordt niet bedreigd door goedwillenden onder ons, maar door aso's, door intolerante boeren die louter oog hebben voor hun eigen belangen.

Afbeelding rechts, een onlangs geplaatst nieuw zitbankje in Kardinge. Genieten van de natuur. Zuidoost kant van Beijum.

Het doet deze blogger denken aan een oude hit uit 1971. Hurricane Smith met Do'n't let it die...

De eerste week van april 2023 is ingegaan. Om het stichtelijk af te sluiten, we zijn allen een. De mens is deel van de natuur.

Een prettige week voor Pasen 2023 toegewenst. En blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom zou dit fundamentalistisch zijn? Onderzoek wijst uit dat uitlaatgassen van voertuigen direct naast de natuur behoorlijk schadelijk zijn en dat veroorzaakt op termijn een steeds verdere afname van biodiversiteit. Het is inmiddels 5 voor 12 in Nederland dus alle kleine beetjes helpen en dit ook.