donderdag 27 april 2023

WAT GAAT KONINGSDAG 2023 BEIJUM BRENGEN?


 Waarschijnlijk niks. In elk geval niet veel.

Verwacht deze blogger, even aanhakend aan de vraag in de kop van dit bericht.

Maar helemaal zeker weet hij het niet.

Zie foto, het normaal gesproken jaarlijkse terrein van de Vrijmarkt op Koningsdag, voorheen Koninginnedag. Voetbalveld tussen het Dirtpark en de Jaltadaheerd.

Wat was het daar in voorgaande jaren (27e of 30e) druk!

Zie foto beneden. Uit dit bericht

De afgelopen nacht zat het tegen het vriespunt aan buiten. Zullen er enkelingen zijn die hier toch met een kleedje trachten iets te verkopen?

Vorig jaar was het er een kale bedoening

Er gaan geruchten dat er wilde kleedjesverkoop gaat plaatsvinden. Gewoon voor het huis, in de eigen heerd.

Doet denken aan het coronajaar 2021, toen gebeurde dit ook

De blogger durft geen voorspelling te doen over hoe de dag van vandaag er uit gaat komen te zien.
Beijumers die op zeker willen gaan, vertier, gezelligheid, Vrijmarkt, kunnen het beste naar de Stad gaan. Of naar De Hunze.3 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er dan echt niks georganiseerd in Beijum? Waarom in andere wijken wel? Kan ook niks vinden maar een WIJ team o.i.d. had toch iets kunnen organiseren? Wat sneu ook voor de kinderen weer.

Anoniem zei

Of organiseer zelf wat! Het is makkelijk naar anderen te wijzen als je wat wilt. In de Hunze zijn het ook een paar inwoners met wat vrijwilligers uit de wijk die dit georganiseerd hebben. Daar komt geen WIJ of wat dan ook aan te pas. Organiseer je met wat gelijkgestemden, en tadaaah, volgend jaar weer feest in de wijk

Anoniem zei

Hier De Hunze. Ja, wij organiseren dat helemaal zelf. Met een paar commissieleden verzamelen we vrijwilligers, geld en regelen de zaken met de gemeente en de verhuurbedrijven. Vooral het inzamelen van geld kost ons veel werk. Ook is het vaak moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden die op de dag willen meehelpen. Het resultaat is altijd heel mooi. Maar je moet er echt wel wat voor doen.