dinsdag 6 juni 2023

EEN BLESSURE, GESTREST OF BURNOUT? GA FLOATEN (ENZO)

In de zoektocht naar verlichting van de knieklachten begeeft deze blogger in zowel het reguliere als wel ook in wat wordt genoemd het alternatieve circuit.

Regulier, huisarts, Martini, pijnstillers, antibiotica.

Alternatief, massage, wietolie, eventueel nog acupunctuur, Korreweg. En gisteren gedaan....floaten.

Floaten, een jaar of 15 geleden wel eens ergens in de binnenstad gedaan, in een kleine cabine een uur in het donker tijdloos liggen te liggen. Weldadig om en lichaam maar ook geest tot rust te brengen. De mogelijkheid verdween.

Maar het kan weer, en wel op het Suikerterrein aan de westkant van Stad. Het heet Floaten en Zo. 

Via www.floatenenzo.nl:

Tijdens het floaten drijf je in een warm bad gevuld met een laagje zout water (van ± 30 cm diep). De temperatuur van het water staat gelijk aan jouw lichaamstemperatuur. Daardoor voelt het alsof je gewichtloos bent en ‘denken’ jouw hersenen dat je zweeft. Het gevolg? Jouw spieren ontspannen zich volledig én herstellen van alle inspanningen uit het dagelijks leven.

Afspraak gemaakt en me naar de Suikerlaan laten rijden. Terzijde, wat een prachtige locatie dat hele terrein, je vindt er o.a. een bed & breakfast, een hostel, gelegenheid om te sporten, er staan bedrijfjes, er worden evenementen gehouden. Kijk vooral eens op Suikerterrein.nl

Maar goed, naar Floaten en zo. Vriendelijke ontvangst, een eigen ruimte om om te kleden te douchen en om vervolgens in de cabine van ca anderhalf bij twee meter te gaan liggen. Wat een ontspanning, liggen op water met magnesium. Een uur helemaal van de wereld af zijn, de ruimte heeft een zacht blauwe kleur en het begint en het eindigt met een rustig muziekje.

Weldadig voor lichaam en geest, hopelijk herstelt de blessure van deze blogger door het floaten sneller.

Trouwens, zie kop, blessure, gestrest of burnout? Je kunt ook gaan floaten vanuit verwennerij, net als met een goede massage. Het kan ook preventief werken. Kost allemaal wat, maar mensen zijn geneigd meer in hun auto te investeren dan in hun eigen voertuig....het lichaam.

Aanrader, floaten op het Suikerterrein.

De 'politiek' rond het terrein is trouwens minder fraai...daar heersen drie maffiosi...zie Dvhn

Foto rechts van de site Floaten en Zo.

Foto links, in 2008 hield de suikerfabriek er mee op.

Geen opmerkingen: