zaterdag 24 juni 2023

NIET TE GELOVEN, GAAT DE GASKRAAN IN GRONINGEN ECHT DICHT?

Zal het echt?

Je kunt het als Groninger bijna niet geloven. Onze uitgebuite provincie is zo vaak wat beloofd, we zijn het vertrouwen helemaal kwijtgeraakt in politiek Den Haag.

En toch, hoe bestaat het. Zie onderstaande bericht van gisteren....de gaskraan gaat in oktober dicht.

Vanaf oktober wordt er geen gas meer gewonnen uit het Groningenveld. De locaties die nog op de waakvlam stonden, worden ook dichtgedraaid. Pas in het najaar van 2024 begint de ontmanteling.

"We draaien de kraan echt dicht: er wordt nul gewonnen", zegt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) in een toelichting. Hij erkent dat de problemen van de Groningers nog niet zijn opgelost, "maar de bron van alle ellende is vanaf oktober dicht".

Of dat mogelijk was, was overigens lange tijd onzeker. Gastekorten als gevolg van de oorlog in Oekraïne leidden tot onzekerheid.

NU.NL


Nou is het natuurlijk zo dat het door de komende sluiting niet direct gedaan is met de aardbevingen in Groningen. Vergelijk het met iemand die gestopt is met roken, het gaat dan nog jaren duren voordat het lichaam van de ex-gebruiker schoon is.


Foto rechts, een scheur in een woning te Beijum.


Nou hier nog even iedereen compenseren, de Toeslagenaffaire integer afhandelen en alles inzetten op betrouwbaar beleid naar de burgers toe. Dan komen we ergens. Terzijde, dat is iets anders dan alle burgers hun zin geven, denk aan de chronisch ontevredenen in dit land....hopeloos.


Prettig idee, de charlatans Baudet en van Haga, die beiden de gaskraan weer open wilden draaien, mogen zich weer terugtrekken in hun empathie loze bubbel. 


De gaskraan blijft op waakvlam......En Groningers blijven waakzaam...


1 opmerking:

Henk Kamminga zei

Niet te vroeg juichen, want lees de kleine lettertjes in het akkoord: "In uitzonderlijke gevallen mag er een beroep worden gedaan op het gasveld in Groningen". Met andere woorden, de gaskraan gaat voorlopig écht niet dicht, want er zijn altijd 'uitzondekijke' situaties denkbaar (koude winter) dat de kraan weer open moet. De kraan gaat pas definitief op slot als de laatste druppel gewonnen is.