zaterdag 10 juni 2023

ROND LATEN RIJDEN GEEFT PLEZIER EN VERKOELING
Deze nog steeds in beperking zittende blogger (het lijkt mondjesmaat beter te gaan) liet zich vanmiddag weer met graagte rondrijden door zijn vertrouwde chauffeuse.

Alle ramen open van de auto komt een beetje in de buurt van een open dak. Verkoeling gewenst op een dag als vandaag.

Je kunt natuurlijk allerhande heerden met de auto doortuffen, maar het vlotst is toch de wijkring te pakken en Stad en Beijum even uit te rijden. Beijumwatchen doet deze blogger bij voorkeur met de fiets of lopend, iets wat nog even geduld moet hebben.

Foto boven, Amkemaheerd ter hoogte van ik meen de Eilardaheerd, links. Rechts gaat het naar de Wilkemaheerd.Dat zit me daar de laatste tijd gezellig samen buiten. Gezellig buurtje zo te zien.

Vanmiddag stond er zelfs een feesttent, zie nogmaals de foto.

Als deze blogger weer goed te been is zal hij eens naar deze aanhoudende gezelligheid gaan fietsen.

Verder ging het de Stad uit, richting Adorp. Dat was niet de bestemming, voorbij de Walfridusbrug ging het in de bocht niet naar genoemde dorp maar rechtdoor, de loop van het van Starkenborghkanaal volgend. Op een gegeven moment een kronkelweg in om na een kilometer of vijftien bij Garmwerd aan te komen. Op de route erheen de linker foto boven gemaakt. Woonschepen in een of ander kanaal. Ziet er zomers uit.

Foto links daaronder. Tuurlijk, de molen van Garnwerd draagt een Groninger vlag. Rechts bie de badde, gaan we duiken jongens?

Maar Garnwerd. Een lieflijk plaatsje. Bekend van café restaurant Hammingh. Hoe lang al weet deze blogger niet, maar aan hetzelfde water zit driehonderd meter verderop een concurrent. Het heet Garmwerd aan Zee.

Dorp in meerijdend zag ondergetekende een senioren baas met zijn hobby bezig in de voortuin van zijn huis. Zie afbeelding echts boven.

Het leek wel een kermisattractie, een of andere draaimolen. Mooi, het doet denken aan volwassen heren die op zolder een heel spoornet met treinen hebben gecreëerd en daar als een kind mee spelen.

Foto link midden. Natuurlijk heeft Garnwerd een molen. En daar hoort een Groninger vlag op.
Rechts midden, bie de badde. Gaan we het water in duiken jongs? Of?

Foto links beneden, net voorbij de brug kun je even lekker zitten. Hammingh zien we liggen, bootjes varen voorbij, er wordt rechtsachter aan de overkant van het water gezwommen.

Afbeelding rechtsonder. Dorp weer uit rijden. Natuurlijk hangt daar weer een Groninger vlag.

Vlakbij ligt Winsum en vandaar uit kun je weer de snelle route naar Stad nemen. Via Sauwerd, Adorp.
Afbeelding beneden, boer in nood.
Is er toekomst voor mij?
Nog koeien in de wei?
Wie steunt mij?

Tja, werk aan de winkel voor Kerrelijn en haar BBB. 

Beijum was na twintig minuten rijden weer bereikt. Heerlijk middagje.
 

Geen opmerkingen: