maandag 12 juni 2023

OUD BEIJUMERS ALS BEHEERDERS ONTMOETEN OP CAMPING REITDIEPBijna vijf jaar geleden vertrokken ze uit Beijum. Het avontuur tegemoet.

En dat avontuur was en is.....een camping runnen. Zie ze daar zitten, Henk en Karline.

Terzijde, blogger ontmoette ze gistermiddag. Tijdens alweer een ritje door de provincie met zijn geachte privĂ©chauffeuse. 
Thuisgekomen kwamen net de foto's van de bevrijde vogel in de Bentismaheerd binnen. Daar een bericht van gemaakt....en toen was de energie op. Probleem in deze periode, echt niks over hebben.

Mor nait soezen....gistermiddag.

Onder tropische temperaturen via een rondje Beijum uitrijden. Doel was Lauwersoog voor kibbeling en een kijkje op de vissersschepen en de Waddenzee.

Via een omweg. Eerst naar Aduard, om vervolgens naar boven te gaan. Bij voorkeur even geen drukke wegen maar kronkelpaadjes.

Het was geen vooropgezet doel, maar het kronkelpadje leidde naar...en het dook opeens op...Camping Reitdiep.

In 2018 gooide Henk Glazenburg het roer om Hij woonde ruim vijftien jaar in Beijum, hij had een eigen bouwbedrijf in Noorderhoogebrug. Er staan de nodige dakkapellen op daken in en rond Beijum die hij heeft gebouwd. Samen met zijn partner Karline, ook ex Beijumse, nam hij genoemde camping over.
Gezeik in eerste instantie in de Stadse pers, Dagblad en Rtv-Noord. Want was er in de begintijd gesteggel en onenigheid? Daar moesten Noord en Dagblad natuurlijk bij zijn. Zie nog eens dit bericht. Je hebt nieuwsgaring en kinderachtige nieuwsgaring.

De camping zit in lekker rustig vaarwater, de pers heeft geen interesse meer. Mooie camping, met veel accomedaties (zwemmen in het Reitdiep?).
Zie voor uitgebreide informatie https://campingreitdiep.nl/

Zie Henk en Karline boven zitten. Het straalt een en al tevredenheid uit, iets wat natuurlijk ook zijn weerslag heeft op de camping.

Overige foto's, de dames Karline en mevrouw Beijumnieuws maakten een ommetje over de camping. Mooie plekken, veel ruimte....20 minuten van Stad. Foto rechtsonder, Henk en Karline hebben twee varkens aangeschaft. Verder: Roodehaansterweg 9, 9963 TC Warfhuizen, Telefoon06 50970903

Onbedoeld was camping Reitdiep het hoofddoel van het uitstapje. Foto beneden, nog even kibbeling eten op Lauwersoog en weer terug naar het Beijumse. Noar Stad tou. 
Maar dat camping Reitdiep blijft nog even hangen bij deze blogger. Mocht hij nog langer in beperking blijven, dan gaat hij er misschien een weekend of week in een caravan bivakkeren.

Aanradertje trouwens, voor iedereen die er eens uit wil in eigen provincie.

Geen opmerkingen: