vrijdag 2 juni 2023

DE SNELHEIDSDISPLAYS ZIJN TOCH WEG? Vanmiddag kwam de gebruikelijke Nieuwsbrief van de gemeente Groningen binnen. 

Nieuwsbrief Oost.

Klopt het nou wel wat daar in staat over de snelheidsdisplays langs de wijkring van Beijum?

Zie ook afbeelding links, een screenshot. Er staat:

In april en mei hebben er twee snelheidsdisplays op het wegvak tussen de Kremersheerd en de Mudaheerd en op de Emingaheerd vlak voor het kruispunt met de Fossemaheerd gestaan. Eind mei zijn er op andere plekken aan de Emingaheerd en Amkemaheerd twee snelheidsdisplays geplaatst. De display aan de Emingaheerd is kort daarop vernield.Deze wordt niet vervangen. De display aan de Amkemaheerd blijft tot 30 juni staan. Op de wijkring geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Op de displays kunnen weggebruikers zien wat hun snelheid is. Deze snelheid wordt ook geregistreerd. Hierdoor krijgen we een betrouwbaar beeld van de daadwerkelijk gereden snelheid op de wijkring. Deze gegevens kunnen we weer gebruiken voor toekomstige projecten aan de wijkring. 

Zijn er eind mei echt twee displays geplaatst? Deze blogger denkt van niet. Wordt wellicht april bedoeld? Vanmiddag reed hij als passagier mee in een rondje wijkring. Geen enkele snelheidsdisplay te zien.
Volgens deze blogger is de display aan de Emingaheerd niet vernield, maar wel het exemplaar langs de Amkemaheerd.

Dit exemplaar, foto boven in dit bericht, heeft wekenlang niet gedaan wat ie moest doen. Verdwenen maar tot30 juni blijven staan?

Geen enkele display dus meer langs de wijkring, tenzij ze eind van de middag nog ergens zijn geplaatst.

Het kon wel eens zo zijn dat ten tijde van dat de dingen er wel stonden of hingen, de automobilist automatisch snelheid minderde. Klopt dit dan wel wat de gemeente schrijft?
Hierdoor krijgen we een betrouwbaar beeld van de daadwerkelijk gereden snelheid op de wijkring. Deze gegevens kunnen we weer gebruiken voor toekomstige projecten aan de wijkring. 

Een echt concreet beeld zou je krijgen als de snelheden stiekem zouden worden geregistreerd....gewoon een meetlint over de weg...

Geen opmerkingen: