dinsdag 27 juni 2023

MANNEN KUNNEN OOK BEST BOODSCHAPPEN DOEN

Tenminste...en even voortbordurend op de kop boven dit bericht....het rechter heerschap ging daadwerkelijk naar Winkelcentrum Beijum, de linker heer heeft niks in zijn mandje, dus wellicht laat hij het zijn vrouw opknappen.

Oer-Hollandse namen hebben ze nog, links heb je Tonnie, rechts Harry. Beiden woonachtig in de Bottemaheerd, paar honderd meter van genoemde winkelcentrum.

Deze blogger laat zich zoals eerder vermeld dagelijks prettig rondrijden met de auto. Lichamelijke beperkingen zorgen ervoor dat hij nog niet kan fietsen en lopen.

Huisgenoten met rijbewijs gaan wel eens boodschappen doen. Blogger mee en een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de duur van de bezoekjes aan de AH en de Lidl, vanuit de auto het plein en de ingang van de Lidl en AH  observeren. 

Raampje open en bekenden groeten. Zoals onlangs. Hé Tonnie. Moi Harry. Komen ze even kletsen. Hoe gaat het met de blogger? Eev'n teut'n.

Mooi, Tonnie met upseeln. Zie links. Ook wel bretels genoemd. Het geeft hem wat koddigs, ook al is het bij lange na geen Youp van 't Hek.

Het gesprekje duurde niet lang, Harry was waarschijnlijk door zijn vrouw naar de winkel gestuurd, moest op tijd terug zijn (niet de slijterij in Harry!).

Zie ze op de foto. Goedzakken, in de positieve zin van het woord. De wereld wemelt tegenwoordig van de boze witte mannen van tegen de zestig en daarboven. Daar hebben Tonnie en Harry geen last van. Ze zijn vast wel maatschappij kritisch, en ook op de politiek. Maar dat Domme Ontevredene, daar houden ze zich verre van.

Die oer-Hollandse namen nog even. Vroeger had je Jan, Piet, Kees, Willem, Johan, Arie, Karel en Bennie.
Nog wel, maar sinds de eeuwwisseling kwamen er ook opeens Wesley's. Jordy, Levi, Finn, Liam en ook nog Sem en Milan.

Oal goud....maar laten er vooral ook Tonnies blijven. En Harry's. 

Foto maken mocht van de heren. Maar er moest wel een fatsoenlijke tekst bij. Deze blogger gooit derhalve dit bericht enigszins onzeker online....
 

Geen opmerkingen: