vrijdag 9 juni 2023

ONDERTUSSEN IN STAD EN IN OMMELAAND
Mien God, wat een fantastisch zomerweer.

Het bracht deze blogger als passagier door een stukje Beijum en een beetje naar het noorden, richting Adorp
De lente jubelt erover, eigenlijk is het zomer.

Foto boven. Bij de stoplichten in Adorp ging het linksaf en de bedoeling was om via een kronkelweggetje terug naar Stad te gaan, weggetje uitkomend op de Groningerweg.

Kijk aan, halverwege het weggetje, zie foto links. Chauffeuse en blogger moesten even een kwartier wachten omdat tientallen koeien vanuit een weiland naar iets driehonderd meter verderop werden verplaatst.
Koeien hadden weinig tot geen haast, het sjokte erover. Er tussen gaan rijden had geen enkele zin, beestjes lieten zich niet opjagen. En daar is iets voor te zeggen, al dat snelle gedoe. Misschien niet goed te zien op de foto, maar de meute liep over de weg.

Na een kwartier konden we verder. Foto rechts, daar wel snel gedoe, een wielrenner. Op de achtergrond ligt de Walfridusbrug.

Thuisgekomen hadden lezers foto's opgestuurd. Beijumse maakt bovenstaande foto van de Kardingerplas. Hoe kan het, nog steeds geen blauwalg. Het zal er komend tropisch weekend druk worden schat deze blogger zo in.

Foto boven is door een lezer vanuut Stad gestuurd. Een muzikale optocht, als ondergetekende zich niet vergist loopt die door de Guldenstraat (daar zit Douglas toch?).

Het zijn Spanjaarden die we zien, aldus de fotograaf.. Spanjaarden met Spaans benauwd weer. Die zijn wel wat gewend. De optocht schijnt in het kader te zijn van De Groninger Brass Experience.(GBE). Zie www.groningenbrass.com

Ziet er feestelijk uit. Zoals alles feestelijk is op een dag als vandaag. Kardingerplas, Ommelanden, Stad.
Wat een feest om in tropisch Groningen te wonen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is de zwanestraat, Johan