woensdag 13 maart 2024

BLOEMETJES OP DE MIDDENBERM POTEN Deze blogger had de neiging een vraagteken achter bovenstaande kop te zetten, maar het lijkt hem bij nader inzien toch niet nodig.

Het kan niet missen, oranje geklede mannetjes zijn bezig bloemetjes op de middenbermen van de wijkring te poten. Waarom zouden ze anders bij zo´n middenstuk aan de Emingaheerd ter hoogte van de Heerdstee bezig zijn?

Tegen half drie vanmiddag werd ondergetekende weer eens met de auto door Beijum vervoerd. Terzijde, een genot om dat met m´n charmante chauffeuse te doen, anderzijds, hoe vrouwen kunnen rijden...

Minpuntje is, de blogger kan niet stoppen om te informeren wat er aan de hand is, wat voor werkzaamheden er gaande zijn. Lopend of met de fiets gaat dit toch een stuk gemakkelijker.

Maar goed, verkeersregelaars aan beide kanten van het tussenstuk, een dikke vrachtwagen, een gemeentelijke auto, vijf werkkrachten. Het mag blijkbaar allemaal wat kosten. Voor een paar bloemetjes?

Bekijk de foto's. Deze blogger is niet helemaal geïnformeerd, hij was in de veronderstelling dat er zaadjes in de grond zouden worden gepoot. Maar daar heb je toch helemaal geen vrachtwagen voor nodig? Maar waarschijnlijk (toch een vraagteken?) worden de bloemetjes rechtstreeks in de grond gezet. Anders zouden ze met een achterstand beginnen in vergelijking met de voorjaarsbloemen die momnteel overal in Beijum bloeien.

Laten we maar zeggen: wordt vervolgt. 

Update 17: 10 uur. Fronczek Fotografie en Film stuurde zojuist onderstaande foto. Zelfde plek. Het ziet er wat onkruidachtig uit maar als het goed is gaan daar de bloemen uit groeien. Foto is later op de middag gemaakt.


Geen opmerkingen: