vrijdag 15 maart 2024

ONDERWEG NAAR BEIJUM (wat doet die 'stoel' daar?)


Veel autoritjes met deze hopelijk tijdelijk gehandicapte Beijumblogger gaan met zijn charmante chauffeuse aan het stuur door Beijum. Feeling houden met de wijk, foto's maken voor berichtjes, Beijumnieuws in de lucht houden.

Maar de autoritjes gaan ook naar buiten de wijk, en minstens een keer per week naar het UMCG voor controles in verband met botinfecties in de benen.

Foto's zijn gisteren gemaakt, terug van het zaiknhoes noar Beijum.

De route gaat (vice versa) vanuit de parkeergarage van het UMCG het Damsterdiep over en voorbij de Oostersluis, afslag Ulgersmaweg, de Rijksweg over. Richting Ten Boer/Delfzijl maar ter hoogte van de Oostelijke Ringweg de oprit nemen richting Lewenborg-Kardinge-Beijum Zuid.

Op die hoek, vanaf de stoplichten aan de Rijksweg de Ring op, valt deze blogger altijd wat eigenaardigs op. Even uitlichten in dit blogbericht.
Er staat een stoeltje aan het begin van de oprit tegen de beginnende geluidswand aan. Zie de stoel het duidelijkst op de linker afbeelding, en ook op de foto's links en rechts. 

Hoe komt dat ding daar? En wie gaat daar in vvredesnaam op zitten kijken naar de auto's die voorbij komen en de ring opgaan?

Zal het een proteststoel zijn? Zie nog eens de linker foto, binnen de getekende rugleuning staat: Het Klopt Niet.
Nee, het klopt ook niet want de vlag hangt ondersteboven. Het klopt eigenlijk ook niet dat daar een stoel staat.

Het kan een mengeling van een wappie kunstwerk zijn en een boerenprotestje. Foto beneden, het genoemde kruispunt. De stoel staat links net niet in beeld.

Het is geen plek om te stoppen, en...zie nog eens de bovenste foto...wat doet dat houten 'schuurtje' daar nou weer?
Er valt van alles te zien op rondritjes met mijn charmante chauffeuse....
 

1 opmerking:

Christian zei

https://www.kunstpuntgroningen.nl/blog/wild-benches-stadsmeubilair-gone-wild/