dinsdag 12 maart 2024

MET LOSSE HANDEN FIETSEN IS TOEGESTAAN

Soms kun je iets in het verkeer waarnemen waarvan je direct denkt: kijk maar uit, je kunt zo een bekeuring aan de broek krijgen.

Maar in de praktijk is het niet altijd zo als dat je denkt dat het is.

De charmante chauffeuse van deze blogger rijdt hem nog bijna dagelijks rond in de wijk. De ogen goed de kost geven en vanaf de achterbank kijken of er nog wat bijzonders te fotograferen valt.

Zie foto's, twee heren die met losse handen fietsen, heren zijn om begrijpelijke reden onherkenbaar gemaakt. Blogger deed het als jeugdige ook, ergens onverantwoord want er hoeft maar een steentje op de weg te liggen en je gaat plat op je bek. Moet de politie niet zien, dacht ondergetekende.

Mis, het is niet verboden om met de handen van het stuur te fietsen. Het mag dus. Op deze site staat dat je zonder handen mag fietsen. Vreemd taalgebruik eigenlijk, wie gaat nou zonder handen fietsen? Losse handen klinkt ook zo raar, de handen zitten echt vast, maar ze houden het stuur niet vast.

Even verder googelen, apart, je kunt een bekeuring van 45 euro krijgen als je al fietsend geen hand uitsteekt bij het afslaan.

Trouwens, de verkeersboetes zijn in 2024 behoorlijk verhoogd.

Er zit vaak de nodige kromheid in verkeersregels. Want waarom wel autogordels moeten dragen (om letsel te voorkomen) maar wel met de handen niet aan het stuur mogen fietsen (wat letsel kan veroorzaken).

1 opmerking:

Anoniem zei

Klopt, een bekeuring lrijg je niet. Echter artikel 5 oftewel het kapstok artikel zegt dit: Artikel 5 Wegenverkeerswet luidt als volgt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”
Dus slingeren bv.