vrijdag 22 maart 2024

OPERATIE RING ZUID GAAT VAN START Stad staat voor een giga operatie op verkeersgebied. Operatie Ring Zuid is aanstaande. Ruim vijf maanden niet normaal over Zuid kunnen rijden.

Vanmiddag liet deze blogger zich even helemaal rondrijden om Stad. Over Ring Oost, Zuid, West, Noord.
Zo'n plezierritje zit er eerst niet meer in, ondergetekende heeft geen zin om mogelijk een uur in de file te komen te staan.

Zie de foto's, vanmiddag gemaakt. Wat een klus mensen. Op de linker en rechter foto zien we het begin of eindpunt van een tunnel. 
Over een aantal maanden vanuit Beijum naar Assen of Drachten rijden krijgt nog meer allure, door een tunnel heen...Vlotte doorstroming, al jaren het geval op Ring Oost door het plaatsen van viaducten bij Beijum en Lewenborg. Weg stoplichten.

Even meewerken mensen de komende tijd. Fiets pakken, de bus....

Vanaf september kunnen auto's over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden! Om dat mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie! Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 2 september zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder op. Als automobilisten met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad vast en verwachten we files die uren kunnen duren. https://www.groningenbereikbaar.nl/nieuws/ring-zuid-en-julianaplein-ruim-vijf-maanden-deels-dicht

Die goeie oude Ring Zuid. Ondergetekende is er duizenden keren over gereden, naar zijn werk in Assen en Balkbrug, richting Friesland, Randstad...etc.

Video beneden, 2019, even de ring over...

Geen opmerkingen: