dinsdag 5 maart 2024

BRAAKLIGGEND INNERSDIJK-TERREIN KRIJGT EIN-DE-LIJK EEN BESTEMMING


Gaat het dan ein-de-lijk gebeuren?

Via de Facebookpagina van Maggy Kruse, o.a. actief bij het organiseren van Bruisend Beijum, leest deze blogger dat er binnenkort gebrainwasht( Brainstorm!!!) kan worden om het al jaren braakliggende Innersdijk-terrein tot een wijkgerichte invulling te komen.

Het terrein ligt al ca dertien jaar braak. En het lag er maar en het lag er maar....

Lees de oproep hieronder. Zorggroep Innersdijk moet niet zo zuinig doen, het terrein mag in eerste instantie voor een jaar gebruikt worden? Schei uit na dertien jaar braak ligging!

(Foto boven is van Fronczek Fotografie en Film)

 Help mee bij het bedenken van een (groen) plan voor het Innersdijk-terrein!
Ben jij een Beijumer met ideeën voor een tijdelijke invulling van het Innersdijk-terrein en de bloembakken op Plein Oost? Kom dan langs op dinsdag 12 maart en 26 maart!
Het lege stuk grond naast het Heerdenhoes staat al een poosje leeg. En dat is natuurlijk jammer van zo’n mooie plek in de wijk. Zorggroep Noord biedt Beijumers nu de kans om te kijken om voor in ieder geval de duur van een jaar een plan te bedenken. En dan het liefst iets voor zowel jong als oud. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde moestuin, een beleefpad of een plek om elkaar te ontmoeten te midden van het groen. Ook met de bloembakken op het plein willen we aan de slag. Doe jij mee?
Wat: (Groen) plan Innersdijk en bloembakken Plein Oost
Wanneer: 12 maart, 19.00 – 20.30 uur.
26 maart, 17.00-19.00 uur.
Waar: Amkemakoepel, Amkemaheerd 481-a.
Bijeenkomst
Kun je maar een keer komen? Dat kan ook! Tijdens deze bijeenkomsten horen we graag de ideeën van bewoners. En gaan we werken aan een plan, dat we aan de Zorggroep Noord voorstellen. Gaan zij akkoord? Dan gaan we gelijk van start, zodat wij deze zomer al van de tijdelijke tuin kunnen genieten!
Heb je hier wel oren naar? En wil je meehelpen met een plan? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 12 maart (19.00 – 20.30 uur) en/of 26 maart (17.00-19.00 uur). Wij zorgen voor iets te eten en drinken.
In 2011 verhuisde Innersdijk naar Ten Boer en het zou terug komen naar Beijum.....


In 2017 werd de eerste paal op het terrein geslagen voor het huidige Melsema-gebouw, zie nog eens de foto's +video
Mei 2019 werd het gebouw feestelijk geopend

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Waarom moet ik meedenken over de invulling van het Innersdijkgebied als deze invulling vooralsnog één jaar duurt? Dit is volledig demotiverend! In ieder geval voor mij.

De invulling is immers afhankelijk van de planontwikkeling van dit terrein.


Ik heb best wel (groene) ideeën voor een langere termijn, omdat dit gebied in de Groene Long van Beijum ligt.


Hierbij een keuzelijst:

ga aan het werk met boeskool, het verbouwen van andere groenten, kastuinbouw, schooltuinen, natuurtuinen, kruidentuinen, de aanleg van struiken, buitenfitness (ook voor kinderen), een kinderspeelplaats, een jeugdhonk/jeugdcafé in samenwerking met de padvinders van Scouting De Voerman, een voetbalveld, een basketbalveld, een tennisveld, een handbalveld, jeu de boules, gezellige buurtbankjes van hout met ook houten tafeltjes, wandelpaden, het aanleggen van een bloementuin/siertuin, een houten theehuis, een grote doolhof, een fontein, een uitkijkpost voor vogels, een vuurplaats, bijenteelt door imkers, een cirkelvormig (muziek)theater met zitplaatsetages, een mobiel kunstatelier van hout, etc. Zelfs een natuurzwembad sluit ik niet uit.


Tip 1: werk samen met de Vereniging Natuurmonumenten, Het Heerdenhoes, De Wiershoeck, Het Trefpunt, de basisscholen van Beijum, zorgverleners (fysiotherapie) en de Sporthal Beijum!

Tip 2: maak plannen voor een langere periode, omdat het zeer waarschijnlijk is dat de Zorggroep Groningen geen geld heeft voor het bouwen van een nieuw verzorgingstehuis (Nieuw Innersdijk).

Kees Huizenga zei

De wijk Lewenborg heeft een prachtige toneelvoorziening in Het Dok. Daarom heeft de grotere wijk Beijum volgens mij recht op een natuurlijk amfitheater/amphitheater. Graag hout op de zitplaatsen. De verhogingen kunnen met (klei)stenen of kloostermoppen worden opgebouwd.


Het Beijumer Amfitheater kan heerlijk multifunctioneel zijn. Voor rust/reflectie/ontspanning, studie, toneel, lezingen, kunst, dans, zang, beweging, sport, muziek, onderwijs, samen buiten eten (met eigen gekweekte groenten van het Innersdijkterrein) en meditatie/stilte.

Laat Beijum bruisen!!!

Laat Beijum helen en delen!

Anoniem zei

Een milieu straat aanleggen op deze plek scheelt hoop grofvuil in de wijk ,lekker met elkaar winkelkarretjes vol brengen ,samen buiten zijn,geeft rust en ontspanning,gezellig muziekje erbij ,onderwijs van afvalstromen leren,na afloop nog even in stilte mediteren dat we op de goede weg zijn.

Anoniem zei

Misschien een grote speeltuin zoals stadspark met veel en leuke toestellen.
Een leuk grasveld met bloemen en bankjes of pluktuin en een mooi stuk asfalt om te rolschaatsen/skeeleren

henk kremer zei

een moestuin park waar mensen een stukje kunnen kopen/ huren of gratis zelf je eigen groente of fruit kweken is echt ontspanning en een uitdaging :)