zaterdag 11 mei 2019

NIEUWBOUW MELSEMAHEERD FEESTELIJK GEOPEND (+ braderie Plein Oost)

Bijna twee jaar geleden werd de eerste paal op het terrein geslagen, zie nog eens de foto's +video
Vanmiddag werd er een statige nieuwe gebouw feestelijk geopend.
Melsemaheerd, voormalig Innersdijk-terrein.

Zie foto boven, wijkwethouder Mattias Gijsbertsen maakte met een paar jeugdige aanwezigen aanstalten om een vlag hoog in de vlaggenmast te trekken, dit ten teken dat het gebouw officieel is geopend.

Op de video beneden zijn levende beelden van de openingsceremonie te zien.

De opening vond tegen twee uur vanmiddag plaats, daarvoor spraken Gijsbertsen, directeur Auke de Vries (Patrimonium) en een mijnheer van De Zijlen, foto rechts tweede van boven, samen met een bewoner, het toegestroomde publiek toe.

Alle foto's zijn groter te klikken.

Op de foto helemaal linksonder zien we bewoner van het seniorencomplex boven het Heerdenhoes, Theo Smit, voormalige stadsdeelcoördinator Ruud van Erp bedanken voor zijn inspanningen om de nieuwbouw te realiseren.

Boven de foto, nog steeds links, zien we Mattias Gijsbertsen met bewoner Wim (De zijlen) de politieke situatie in Groningen bespreken.

Rechtsonder twee heren die het geluid verzorgden, en daarboven liep een dame met zoete gebakjes rond.

Je zou het bijna vergeten, maar op het iets verder liggende plein werd een braderie gehouden.
Kinderen legden er hun kleedjes, allerhande ondernemers en organisaties hadden een kraampje opgezet.

Interessant detail, tijdens de speech van een der sprekers werd gememoreerd aan het (nog) braakliggend stukje grond tussen Plein Oost en het Melsema-gebouw.

Er werden archeologische vondsten uit de bodem gehaald, vandaar dat de inrichting van het stukje buitenlucht-huiskamer van Beijum vertraging heeft opgelopen.

Even speciale aandacht voor de grote onderste foto.
Onze Beijumse taartenspecialist Saskia heeft een bijna vierkante meter taart met daarop de afbeelding van het nieuwe gebouw gemaakt.

Zie haar daar stralend en prachtig zitten.
En zie haar nog eens met André van Duin op de foto naar aanleiding van een taartenwedstrijd....Heel Holland....Geen opmerkingen: