donderdag 30 mei 2019

VINDICAT MUZIEKFEESTJE BIJ DE KARDINGERPLAS



De wind staat ongunstig. Maar misschien voor sommigen in Beijum juist ook wel weer gunstig. Laatstgenoemde categorie kan deze middag/avond meegenieten van dreunende muziek dat van het Kardingerstrand richting de wijk dendert.

De Beijumblogger ging tegen kwart over vijf even kijken. En luisteren.

Beveiligers voor de ingang, een ambulance op het terrein, ambu-medewerkers.

Was er iets ergs gaande?

Nee, het was een feestje van studenten van Vindicat, de inmiddels landelijk bekende studentensociƫteit op de Grote Markt van Groningen.

Ieder zijn of haar feestje, de blogger snapt alleen niet zo hoe het toch kan dat bij een feestje van mensen die zich zeer goed laten opleiden en wellicht later hooggeplaatste functies in het bedrijfsleven en/of de politiek gaan innemen, dezelfde mensen het nodig hebben om te feesten met beveiling en met een hulpverleningsdienst die paraat staat.

Begin dit jaar bleek dat een soortgelijk feestje dat de studenten aan het strand van Kardinge hielden niet helemaal vlekkeloos was verlopen. Een geweldincident. Zie hier met verwijzing naar het voorgaand feestje.

Ondertussen heeft voor zover bekend niemand in de wijk een aankondiging van het feestje in de bus gekregen. Christelijken in de wijk zullen niet blij zijn met de harde muziek op Hemelvaartsdag.

Draagkracht in de maatschappij creƫren is misschien nog een dingetje wat deze studenten moeten leren.

Zie foto's, de blogger is nogal gezegend met wat lichaamslengte en kon gemakkelijk over het hek heen kijken. Zie ook de video.
Update 22.40 uur..feestje moet om 23 uur afgelopen zijn.
Eerdere feestfestijnen rond de plas leverden veel klachten op...zie hier
Reacties lopen vanavond via Facebook...zie logo links. Even klikken.

Geen opmerkingen: