maandag 27 mei 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (144)Toch overstag

Zit je net lekker op het puntje van de bank naar je favoriete serie te kijken, bloedje spannend…reclame. Bah, ik persoonlijk heb er een gruwelijke hekel aan. Sommige reclames slaan de plank volledig mis en anderen zijn dan wel weer grappig, toch zap ik naar een ander kanaal en je raadt het al…reclame. 

Gelukkig heb ik bij mijn abonnement de opneemservices erbij en zo neem ik mijn favoriete series voor de hele week op en kijk ernaar wanneer het mij uitkomt. De reclames spoel ik lekker door!
Zoals iedereen begrijpt zijn de reclameblokken ervoor om producten aan te prijzen. Deze reclameblokken tussen een serie of film worden echter steeds langer. Lang leve de opneemservices. Vorige week was ik vergeten een programma op te nemen, maar gelukkig kan je die dan terug zien bij uitzending gemist. Tot mijn ergernis zit je dan verplicht vast aan die reclameblokken, waarbij ze dan ook nog eens benoemen dat je even een hapje en drankje kan pakken of het toilet bezoeken. Crisis nog aan toe, mag ik dat misschien zelf bepalen?

Toch ging ik laatst overstag… Er kwam een reclame voorbij waarop ze twee zakken van Bonduelle lieten zien. De één was broccolirijst en de ander bloemkoolrijst. Bij die laatste werd ik toch nieuwsgierig naar hoe dat nou zou smaken en in mijn hoofd ontstond meteen een recept. De volgende dag gelijk zo’n zak opgehaald. Sta ik daar in de winkel met die zak in mijn handen, draai ‘m om, om te kijken wat hun voor recept erbij hebben staan. Mwah, niet echt mijn ding. Zonder vlees leek het me niets. Zo ging ik voor het in mijn hoofd geboren recept. Die avond kreeg ik eters en had ik gelijk mijn proefkonijnen. Zij en ik hebben er van gesmuld. Ben je nieuwsgierig naar mijn recept, laat het dan gerust weten.

Zo zie je maar, dat zelfs ik overstag kan gaan en iets koop door de reclame die ik zie op de tv, waar ik eerder nog geen weet van had. Efficiënt middel dus om je producten te promoten, daar is het uiteraard ook voor bedoeld. Het wil alleen niet zeggen dat ik nu rustig op de bank blijf zitten tijdens de reclameblokken hoor, want ik irriteer me er nog steeds aan.
Gelukkig ben ik niet een échte tv fanaat. Hij gaat dan ook niet eerder aan dan ’s avonds en vaak dan nog niet eens, omdat ik het eigenlijk maar een ongezellig ding vindt wat vooral geestdodend werkt. Je zit er naar te staren, met soms een lach om iets onnozels en een traan bij iets ontroerends. Nee, ik doe dan liever nuttigere dingen die mij voldoening geven. En een spelletjesavond is natuurlijk ook nooit weg, dus als ik tussen die twee mag kiezen, kies ik voor het spel. Hetgeen ik dan eventueel op de tv wil zien, neem ik gewoon op en kijk het later terug. 

O ja oeps, als er tennis op de tv is dan kijk ik soms weleens overdag en voel mij daar dan niet eens helemaal prettig bij. Zeker niet als de zon schijnt en ik zie dat mijn ramen nodig gedaan moeten worden, de planten om water schreeuwen en de kat graag naar buiten wil…

Wanneer en hoe vaak staat bij jou de tv aan en kijk je dan naar de reclame of ga je wat anders doen?

2019©Vlindertje73

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Grappig dat er anno 2019 nog altijd mensen zijn die tv kijken.

Anoniem zei

Onze buuv heeft haar tv ook weggedaan zei ze. Ze wil niet langer elke dag met leugens worden gehersenspoelt.

Anoniem zei

Nou, die buuv gaat dan van de regen in de drop komen. Al die leugens die op internet staan. Arm mens.