maandag 13 mei 2019

MAANDAGOCHTEND (401)

Het was het weekend van het Melsema-feestje. Zie berichtgeving (foto's + video) van afgelopen zaterdag. De naam Eigen Heerd wil maar niet indalen bij ondergetekende. Wat is dat nou, Eigen Heerd? Iedereen woont in Beijum toch in een eigen heerd? Of betekent de naam soms dat het een hoogstpersoonlijke eigen heerd is?

De blogger vraagt zich af of de naam wel wortel gaat schieten in de wijk. Je hebt het Heerdenhoes, De Zijlen, WIJ en de seniorengedeelte. Dat ga je toch geen Eigen Heerd noemen? Het gebouw aan de nieuwste heerd genaamd Melsemaheerd. Oftewel het Melsema-gebouw.

Tot zover het maandagochtend-chagrijn.

Op de bovenste foto is de plek voor het gebouw te zien waar afgelopen zaterdagmiddag de officiƫle opening plaatsvond.
We zien hopen klei en het hekwerk. Afgelopen zaterdag refereerde de blogger al naar de reden van hopen klei, hekwerk en graaftoestellen, een der sprekers vertelde dat de achterstallige werkzaamheden op dit gebied te maken hebben met archeologische zaken. Altijd handig om dat even te communiceren, zodat belangstellenden die tijdens een openingsfeestje komen opdagen weten waarom er een stuk braakliggend bouwterrein tussen het feestgebouw en de braderie in licht.

Tot zover boven de grond. Zie foto's links en recht. Wat eigenaardig, er liggen twee putdeksels op amper een meter afstand van elkaar, onder de ene deksel zit vuil water en onder de andere regenwater.
Voor een leek is dit niet te begrijpen, is regenwater soms schoon water? Zijn de watersoorten gescheiden beneden in de grond? Kan het vuile water niet bij het regenwater komen, en omgekeerd?

Over water gesproken, een paar weken geleden vermeldde ondergetekende reeds dat er een vreemde slang onder een brug over de Zuidwending hing. Zie nog een de onderste foto in dit bericht

Foto beneden is ingezoomd vanaf het bruggetje dat tussen de Froukema- en Munsterheerd in ligt.
Wat zal dat toch zijn? Info svp naar Beijumnieuws@hotmail.com (ook info over de putdeksels is welkom).

De nieuwe week is weer begonnen. Alle lezers (die voor driekwart uit water bestaan) een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb gezien dat er op de brug een auto water staat te tanken voor onderhoud werkzaamheden van het riool