dinsdag 28 mei 2019

UIT DE OUDE DOOS (418)

Zal het een en dezelfde plek zijn? Dezelfde huizen? Die tussen het winkelplein en de Beijumerweg/Bottemaheerd staan?

De blogger durft het niet met zekerheid te zeggen, staat het linker, achter de boom schuilgaande huis. niet veel verder weg van het linker huis dan op bovenstaande foto het geval is?

Zie afbeelding rechts, de huidige situatie.

En zie foto boven, door lezeres opgestuurd met vermelding van Beeldbank Groningen. Terzijde, de naam van de fotograaf kan altijd nog toegevoegd worden.

De stoepbocht lijkt aardig overeen te komen, de paaltjes zijn er tijdens de aanleg van de wijk waarschijnlijk geplaatst om eventueel uit de bocht vliegende auto's niet tegen de huizen te laten klappen. Tegenwoordig rijden er praktisch geen auto's meer, afgezien van wat bestemmingsverkeer, zie de auto op de rechter afbeelding.

Stel dat historie en tegenwoordige tijd echt op beide foto's gecombineerd te zien zijn, het ziet er wel erg Kleyum uit, dan zou dat inhouden dat de boerderijen die we uiterst rechts en links op de oude foto zien in de loop der jaren zijn gesneuveld.

Wie heeft meer informatie?
Beijumnieuws@hotmail.com

1 opmerking:

Anoniem zei

De boerderij rechts staat er zeer zeker nog. Links staat wel een woning op dezelfde plek maar of het hetzelfde gebouw is weet ik niet zeker.