vrijdag 10 mei 2019

MORGEN OPENINGSFEESTJE MELSEMAGEBOUW

Er staan hekken en er liggen hopen zand. Klei natuurlijk. Beijum immers.
Morgen wordt tussen de 'puinhopen' door het nieuwe gebouw officieel geopend dat sinds ongeveer drie maanden bewoond wordt. Plein Oost. Innersdijkterrein.

De blogger heeft geen behoefte om negatief te doen, de organisatoren doen vast hun best om er wat moois van te maken, maar dat rommelige voor en naast het gebouw had niet gemoeten.

Foto is vanmiddag tegen een uur gemaakt. We zien de fonteintjes vanuit een spekgladde ondergrond naar boven spuiten.
Morgen zullen er kraampjes rondom staan. Braderie.
De blogger zal morgen pogen verslag te doen van de opening van het pand.
Daar zit trouwens niet alleen een WIJ in maar ook bloedprikbedrijf Certe, het Heerdenhoes, mensen van De zijlen, de senioren die in het grote blok op de kop van Plein Oost zijn gaan wonen.
Beijumers kom morgenmiddag gewoon even kijken.
Zie nog eens hier + doorverwijzende link

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Een prangend en veelzeggend citaat van Beijumnieuws:

"We zien de fonteintjes vanuit een spekgladde ondergrond naar boven spuiten."

Indien Stadsbeheer gistermiddag niet de spekgladde ondergrond bij de fonteintjes heeft schoongespoten, dan blijkt hieruit ten volle dat de gemeente Groningen Beijum niet serieus neemt.

Kinderen kunnen vandaag dan niet op Plein Oost spelen. Hun ouders zullen dit ernstig ontraden. Levensgevaarlijk, ongezond, onhygiënisch en zeer slecht voor de kinderkleding.

Bij de opening van het Dienstencentrum Beijum is niet samengewerkt met de Openbare Bibliotheek van Beijum. Idem dito niet met Café Biljart Beijum en de Kringloopwinkel van Wijkwerken Beijum aan de Claremaheerd. Vorig jaar is dit ook niet gebeurd met de viering van Beijum 40 jaar. In 2016 is dit verzuimd met Samenloop voor Hoop Groningen/Beijum. Ik begrijp deze chronische herhaling van organisatiefouten niet. Dit stoot enorm af.

De Wegwijzer had betrokken kunnen worden bij deze officiële opening.