maandag 6 mei 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (141)


Onhygiënische zaken.

Voor mensen met een lage weerstand is hygiëne zeer belangrijk, want je bent dan eerder vatbaar voor allerlei ziekteverwekkers. Je zal altijd overal bacteriën tegenkomen, die kun je nu eenmaal echt niet ontwijken

Soms kan ik me begrijpen dat mensen smetvrees krijgen, of nog erger OCD. Zelf was ik behoorlijk vaak mijn handen, je weet toch wel dat er overal ontelbare bacteriën op zitten waarmee je jezelf en of een ander steeds weer opnieuw besmet bij bijvoorbeeld een verkoudheid?

Weet je welke dingen ik smerig vind en bij thuiskomst meteen mijn handen was, nog voordat ik mijn beestjes een aai en knuffel geef?
De bus en trein zijn van die dingen, echt iedereen zit overal aan en als je moet staan dan moet je je wel vasthouden aan de daarvoor bedoelde handvaten, stangen en hoofdsteunen van stoelen, anders kukel je echt omver hoor. Na een lange staande rit en voor mijn gevoel met super vieze plakhanden, snel even naar het openbaar toilet. Hoe vies is dat? Zoiets goors heb ik echt nog nooit gezien. De toiletjuffrouwen doen hun best om het schoon te houden, heus waar, maar tjee wat een vies volk leeft er toch. Gelukkig kun je wel je handen er wassen.
En wat dacht je van het wisselgeld wat je krijgt in winkels na het betalen van je boodschappen. Wie weet wie er allemaal dat geld al eens in handen heeft gehad. Je weet nooit hoe schoon of iemand is. Yuk…

Als je weleens op stap gaat dan weet je dat er bij sommige cafés nootjes op de bar staan, meestal in schaaltjes waar iedereen zo lukraak wat uit kan pakken met zijn of haar handen. Graaien maar! Heeft hij of zij wel handen gewassen na het toiletbezoek? Of ook erg, steeds de neus ophalen en er even onderdoor gewreven. Lekker hé, zo’n nootje?
Gelukkig bestaan er van die speciale flessen waar men nootjes in kan doen en waar je niet met je handen in kan. Nee, je moet ze er uit laten rollen, kijk daar is over nagedacht en hygiënisch, zelfs ik durf er dan wel een paar te nemen.
Laatst was ik met een vriendin in de stad en ik moest hoognodig naar het toilet, dat doen we dan altijd gezamenlijk. Er stond een lange rij voor de dames en ik besloot naar de heren te gaan, gewoon een schoon toilet, waar ik alsnog boven ga hangen hoor daar niet van. Daarna wachten op mijn vriendin en ik schoot ik in de lach, zo’n vies gezicht dat ze trok. ‘Er lag overal kots en wc-papier op de grond,’ zei ze al kokhalzend. ‘Oh bah,’ zei ik, ‘dan moet je in het vervolg ook maar naar het herentoilet, die is aardig schoon.’

Dan als laatste, de croissantjes en diverse pistoletjes die bij de (goedkopere) supermarkten in van die bakken liggen. Netjes ligt er een grijptang bij, maar gebruiken? Ho maar!
Loop ik daar achter een mevrouw aan, met het water in mijn mond recht op de croissantjes af en wat doet de mevrouw voor mij, zij drukt er met haar wijsvinger een paar broodjes in en loopt vervolgens door, althans dat wilde ze. 

Ik vroeg haar of ze dat normaal vond, waarop ze mij stomverbaasd aankeek.
‘Ja,’ zei ik, ‘u heeft er nu al drie aangeraakt, koopt u ze dan niet?’
‘Nee,’ zei de mevrouw bits, ‘ze zijn me te hard gebakken.’
‘Hygiënisch is het niet hé wat u doet,’ zei ik, ‘want misschien heeft u wel hele vieze handen.’ Boos keek ze mij aan en liep stampvoetend weg. Het mocht er dan heerlijk naar verse broodjes geuren, mij was de lust al vergaan.

Hoe (on)hygiënisch zijn jullie?

2019©Vlindertje73

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vies, mensen die boven een wc-bril gaan hangen om te plassen. Doe dan in elk geval de bril omhoog.

Janet zei


Neuken zonder condoom. Bah.