maandag 6 mei 2019

MAANDAGOCHTEND (400)De doden zijn herdacht, de vrijheid gevierd. Over tot de orde van de dag. De meivakantie is voorbij en de jeugdigen gaan weer naar school.
Welkom bij de 400e (!) Maandagochtend. Deze serie loopt al bijna tien jaar, deel 1 werd in september 2009 gepubliceerd.

De week van de opening van het Melsema-gebouw ligt voor ons. En ook is het de maand waarin de Europese verkiezingen zullen gaan plaatsvinden.

Terzijde, zouden we ook al zo lang Bevrijdingsdag hebben kunnen vieren als er geen Europese Unie was geweest?
Ter hoogte van de in- en uitgang Beijum Noord hangen de verkiezingsposters weer.

Zie foto boven. Opvallend, we zien geen poster van de Pvda. Frans Timmermans hangt wel rechtsboven, EU-prominent van genoemde partij.
Er hangen drie partijen die Eigen Volk Eerst boven Europese samenwerking wensen. Derde van links boven, de PVV. Dit keer geen inmiddels sleetse en gaapneigingen bewerkstelligende mantra over 'Islamisering', wel wil deze 'partij' (één leider...) de chaos die we van het Verenigd Koninkrijk (Brexit) kennen graag in eigen land herhalen.

De SP heeft als slogan 'Brussel niet De Baas.' Het gaat niet goed met deze partij, zal het te maken hebben met dat eeuwige tegen zijn?
De lolligste anti-poster hangt op de tweede rij van boven, tweede van rechts. Jezus ja, EU nee.

Over borden gesproken, langs de Oostelijke Ringweg tussen Kardinge en Beijum Noord staan al ongeveer twee jaar gele borden waar een 8 op staat. Zie ook afbeelding links, vergeten weg te halen?

Foto rechts tenslotte, aan de andere kant van het Melsema-gebouw zullen komende zaterdag festiviteiten en een braderie worden gehouden. We zien Plein Oost op de verre achtergrond.

Dit keer geen borden, maar wel twee aanstellerige gele strepen. Over de rechter gele streep mag je dit terrein oprijden, via de linker mag je er weer vanaf rijden.
Wat een flauwekul en infantiele regelzucht. Iedere automobilist weet toch dat we hier niet in Engeland rijden? Laat er een auto per half uur dit terrein oprijden, en ook aan er weer vanaf rijden. Moeten er soms ook nog verkeerslichten komen?

De nieuwe week is weer begonnen. Beijum hoort bij Europa. Maar stem op 23 mei vooral op de partij die uw wensen zal trachten te vervullen.

En zaterdag naar de opening van het Melsema-gebouw

Kalm aan, en blijf voor zover het mogelijk is gezond.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Je vergeet Forum voor Democratie. Ten diepste tegen de EU, zeker nu Henk Otten op sterk water is gezet door ondemocratische besluitvorming (per tweet).