maandag 28 september 2009

MAANDAGOCHTEND (1)

Niet iedereen is gecharmeerd van de maandagochtend, de overgang van het vrije weekend naar de nuchtere maandagochtend bewerkstelligd bij veel mensen een maandagochtendblues.

Ik heb er ook wel eens last van, maar anderzijds heeft het ook iets verfrissend, gewoon weer nuchter naar je werk gaan of de kinderen naar school brengen. Deze foto schoot ik vanochtend om half 9, een vroege hardloper verdween helaas net uit beeld en 4 DSW-werknemers maken zich op om zich aan het wieden en schoffelen te wijden.
Een in het wit geklede moeder loopt huiswaarts nadat ze haar kind(eren) naar school heeft gebracht. Met de in het oranje geklede groenwerkers heb ik de informele afspraak gemaakt dat ik ze niet zal fotograferen als ze een sigaretje staan of zitten te roken of als ze even lekker aan het niksen zijn. Dat zou maar een negatief beeld creëren en dat mag niet. Maar verplaats je eens in ze, je staat maandagochtend op, je rijd naar Beijum en je trekt je oranje hesje aan om er te gaan staan schoffelen en wieden. Dan ga je toch met z'n allen regelmatig even staan kletsen, een sigaretje roken en de vrouwen bespreken die je voorbij fietsen of lopen? Anders is het leven toch niet te harden in je eentje en met je schoffel tussen de bosjes? Ze mogen de viezigheden van Beijumers opruimen en het groen fatsoeneren. Maar deze mannen hebben ook zo hun dromen en gespreksstof. Een beetje lanterfanten en toeleven naar de volgende koffiepauze hoort er bij.

The Mama's & Papa's maakten ooit een hit over de maandagochtend: 'evry other day of the week is fine.' http://www.youtube.com/watch?v=H7KrlDZ5Hkw

Geen opmerkingen: