donderdag 3 september 2009

BEELDVORMING PLEIN OOST KAN OOK VERANDEREN

Ik heb er een tijdje niet over geschreven, je kunt ook teveel in herhaling vallen. Dat er mensen zijn die de wijk willen opbouwen en dat er een groep is die overal schijt aan heeft, dat weet iedereen nu wel zo langzamerhand. Maar toch, apart hoe beeldvorming doorwerkt en hoe lastig het is zo'n (negatief) beeld te laten kantelen! Van verschillende kanten hoor ik de laatste tijd dat mensen er minder last van hebben dat ze door een soort van "buitenwacht" worden aangesproken op het feit dat ze in Beijum wonen. De negatieve beeldvorming over Beijum is aan het wegebben en Beijumers hoeven hun wijk niet meer zo te verdedigen. Maar nu Plein Oost. Nota bene de eigen wijkbewoners zijn in het algemeen ontevreden over dit gedeelte van Beijum en er wordt behoorlijk gekankerd. De aankondiging over de beachparty van zaterdag leverde hier drie negatieve reacties op. Het 'ziejewel' effect steekt steeds de kop op. Ik heb het ook, als ik een gesloopte fiets op het plein zie liggen is mijn eerste impuls ook: zie je wel, Plein Oost. Maar, er staat ook een mooi en uitnodigend Pand49. En wat een geweldige bieb. En wat een swingende biljartkroeg. Wat een lekkere Chinesen en Shoarmatent heb je er. Morgen de beachparty. Het weer zal waarschijnlijk niet meewerken maar toch een oproep aan alle Beijumers: ga er heen en kom even kijken. Zeuren en klagen is te gemakkelijk. De beeldvorming over heel Beijum is positief aan het draaien, is er een reden te noemen waarom dat niet voor Plein Oost kan opgaan? Ik zit te broeden op een opwekkende slogan voor dit Plein, oneliners doen het nu eenmaal goed tegenwoordig. Maar ik kom niet verder dan een magere: Breng morgen een toast uit op het plein en zeg PROOST TEGEN PLEIN OOST.

2 opmerkingen:

karin zei

Sorry hoor hardstikke leuk die pleinfeestjes heel gezellig maar de volgende dag is het saaiheid alom.
Respect voor alle mensen die steeds maar weer de energie vinden om er toch nog iets leuks van te maken, zo ook Jeffrey.
Neem nu het pand van de slager nog steeds leeg, de bezoekers van de Aldi boodschappen inladen en wegwezen.
Ik sprak afgelopen week degene die dit plein heeft gemaakt hij was hier afgelopen week met medewerkers van zijn buro sociale wijkvernieuwing bekijken die steeds maar weer faalt zo ook in Beijum.
Hij hoopt dat als Innersdijk verbouwt en er een groot zorgcentrum komt huisarts etc het plein dan zijn sociale functie terug krijgt.
Wie zal het zeggen ???

Kees Huizenga zei

Een aardig voorstel van de (provinciale) PvdA.
Zie: http://www.pvdagroningen.nl/artikel/2903.htm

Gratis advertentie voor de eerste elektrische (toevoeging, KBH) pizzabezorger!

"De eerste pizza bezorger, of andere maaltijdbezorger in de provincie Groningen, die geheel overschakelt op elektrische scooters, kan gedurende 3 maanden gratis een advertentie plaatsen op de site van de PvdA Groningen. Het betreffende bedrijf moet wel maatregelen nemen om de scooters niet helemaal stil te houden."


Elektrische pizzabezorgbrommers op Plein Oost of in het WC Beijum-West? Het wordt dan wel rustiger, nietwaar? Maar ook minder gevaarlijk? Dan moeten ze tevens minder hard gaan rijden! Door goede handhaving van de maximumsnelheid door de wijkagenten t/m ± 22:00 uur. Zeker in het weekend!!!

Goed voor de beeldvorming en de veiligheid.