donderdag 17 september 2009

ZATERDAG EGELWEEKEND IN BEZOEKERSCENTRUM

Het Bezoekerscentrum in de Boerderijum ondergaat komend weekend een beetje een vuurdoop. In dit Jaar van de Egel wordt hier aanstaande zaterdag en zondag, net als overal elders in het land, een egelweekend gehouden. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen met een egelwijzer op pad om de egel beter te leren kennen. Waarom heeft een egel stekels? Houdt ie ook een winterslaap? Hoe kun je het beestje beschermen? Allemaal vragen die aan de orde zullen komen.De toegang is gratis en het zal een leerzame en onderhoudend weekend worden. Kinderen van Beijum: ga erheen als het kan!
Nog even over de vuurdoop voor het Bezoekerscentrum NDE, het zou teleurstellend zijn als er amper kinderen op het weekend af zouden komen. Er is jaren geknokt voor de herbouw van de Boerderij, honderden Beijumers hebben hun handtekening hiervoor gezet, dan ging het weer niet door en dan weer wel en nu staat het er dan eindelijk, maar maak er dan ook gebruik van! Ik weet, morele druk uitoefenen werkt niet, een bezoek aan de Boerderijum moet vrijwillig zijn, maar het zou mooi zijn als de hele Boerderijum met alles er op en er aan aan de Beijumerweg nummer 19 lekker op stoom zou komen. Beijum moet nu de jarenlang felbegeerde Boerderij(um) zelf laten bruisen.
Op en aanmerkingen of suggesties naar Beijumnieuws@online.nl
Foto van: http://www.webregio.nl/zuid-kennemerland/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/499629/foto/1/egelweekend-op-zorgvrij.aspx
http://www.jaarvandeegel.nl/EGELWEEKEND/tabid/57/language/nl-NL/Default.aspx

1 opmerking:

Anoniem zei

De drempel is hoger dan bij de vorige boerderij. Was lekker eenvoudig, nu ziet het er wat protserig uit.