vrijdag 4 september 2009

BOELEMABOMEN NU OOK IN DAGBLAD

De zaak is hier al twee keer aangekaart, vandaag besteed het Dagblad van het Noorden ook aandacht aan de bomenkwestie aan de Boelemaheerd. (morgen papieren versie)
Bewoners van de Boelemaheerd en omliggende heerden in Beijum maken zich zorgen om de plannen die Stadsbeheer heeft met de bomen in de straat.

De gemeente wil een veertigtal bomen aan de heerd rooien. De reden daarvoor is onder meer dat de wortels van de bomen, die ongeveer dertig jaar geleden, bij de aanleg van de wijk zijn geplant, de bestrating teveel omhoogdrukken. "De straat is hier en daar inderdaad wel wat hobbelig", vindt ook Gerrit Lennips, van de huurdersvereniging Patrimonium. Hij betwijfelt echter of dat aan de bomen ligt. "Beijum is op klei gebouwd, het kan ook van verzakkingen komen."
Foto + artikel van http://www.dvhn.nl/
MORGEN MEER IN DAGBLAD VAN HET NOORDEN

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/06/bewoners-boelemaheerd-willen-bomen.html
Zie ook het laatste bericht over deze kwestie op 26 augustus, scroll even 10 dagen naar beneden: Boelemaheerd blijft waakzaam.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kappen die bomen

Dally zei

Beste Mhr. Fehrmann, ik woon op de boelemaheerd en deze groep mensen blijft maar door drammen over de kap van die bomen terwijl ze aanwezig zijn geweest op de voorlichtingsavond en uitgenodigd zijn voor een 2de inspraakavond afgelopen 2 september. De meeste mensen bij mij op het stuk zijn voor verwijdering van deze bomen en herbeplanting dus laten deze boomknuffelaars nou alsjeblieft eens niet voor de zogenaamde hele buurt praten want dat is zekers niet zo.