zaterdag 5 september 2009

SWINGENDE BEACHPARTY PLEIN OOST

Plein Oost, en vooral de Claremaheerd ter hoogte van het Biljartcafé, liet vanavond zien hoe het ook kan. Het plein probeert zich al jaren te ontworstelen aan een negatief imago en het deed vandaag en vanavond goede zaken op dat gebied. Ik herinner me roemruchte tijden van overlast en samenscholingsverboden. De vraag was zes jaar geleden: hoe krijgen we het plein in rustig en in veilig vaarwater? Dat is verleden tijd, de vraag die nu meer gesteld wordt is: hoe krijgen we hier leven in de brouwerij? Vanmiddag en vanavond was er een samenscholing van enkele honderden mensen. Maar dit was eentje die werd toegejuigd, er viel geen onvertogen woord en er was geen enkele wanklank. Er werd gefeest, geswingd, gebungeejumpt, gedronken en meer. Het was gezellig en iedereen was tevreden. Live muziek, en goede deejay's bracht de Beijumers vanavond in beweging. Bekijk de video en zie o.a. hoe regenachtig het vanochtend allemaal begon. Er waren waaghalzen die zich naar boven lieten takelen en zich met doodsverachting naar beneden lieten vallen. De komende week nog een exclusieve video van activiteitenbegeleidster Elisa ten Hof van Innersdijk die zich voor het goede doel naar boven begaf en sprong. Kijk en swing even mee op Plein Oost.

7 opmerkingen:

Alie zei

Nou, dat ziet er gezellig uit! We waren gisteren verhinderd om heen te gaan. Heel heel stiekum zijn we (gezien de muziek op een al laat tijdstip, niet helemaal onze stijl..) blij dat we er niet meer wonen, de podiumauto stond praktisch voor onze (oude) deur.
Maar ik hoop toch dat het een positieve impuls betekent voor plein oost. Hulde aan de organisatie.

Anoniem zei

En nu nog even de borden op ruimen in de wijk wel zo netjes

Unknown zei

Super leuk zo'n sfeer impressie.
Ik wil via deze weg mijn complimenten geven aan alle werkgroepleden van Beijum-oost en de vele medewerker en vrijwilligers die dit feestje hebben mogelijk gemaakt.
Een dikke pluim voor de gemeente Groningen omdat die onze ideen finacieen mogelijk heeft gemaakt en ons de vergunningen toch heeft verleend.
Ook wil ik alle bezoekers van het veel bedanken voor het lekkere sfeertje,volgend jaar weer? Als jullie dan allemaal minstens 2 vrienden of buurtjes mee nemen wordt het nog gezelliger.
Ik zelf,Elisa ten Hof ben coordinator in Verpleeghuis Innersdijk en lid van de pleinwerkgroep Beijum-oost verheug me op het filpje van mijn sprong die ik speciaal voor Innersdijk heb gemaakt. Zo kunnen onze clienten nog even nagenieten van mijn gegil.
Vriendelijke groet Elisa

Anoniem zei

Volgend jaar samen met Bruisend Beijum.
Lijkt me beter

Karin zei

Idd Alie qua muziek mag je blij wezen dat je hier niet meer woont, de house muziek qua hier boven mijn tv uit en dat tot 22.45 !!!
Had wel medelijden met die oudjes in de flat maar ach het is 1x per jaar :-)
Maar al met al zeer geslaagd, volgend jaar iets eerder en dan hopen op superrr weer en dan in combinatie met een zeskamp ofzo zodat er wat meer bedrijvigheid is.
En de muziek wat gevarieerde ;-)

Kees Huizenga zei

Hierbij de link van RTV Noord:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=84708

Met een video op You Tube.

Wat heeft dit wijkfestijn in totaal gekost? Meer dan € 10.000,-?

Unknown zei

Waarom de wagen met geluidsapparatuur zo dicht bij de ring? Op 60 mtr. van het Munsterhoes bewoont door ouderen en zieken van o.a. Innersdijk. Er was toch ruimte genoeg op het altijd zo lege plein. Een betere verdeling graag een volgende keer en zet dan de lawaaimaker ergens in het midden van het plein, en niet weer op de parkeerplaatsen bij de videotheek.