zaterdag 26 september 2009

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN (+ commentaar)

De herstart van de fotoserie 'Gestolen Momenten van Beijumers' laat nog even op zich wachten.

Zoals u ziet is de trampoll links verdwenen en is er weer plaats voor nog een sponsor. Belangstellende kunnen zich melden op Beijumnieuws@online.nl Onafhankelijke berichtgeving over een sponsor, in de vorm van een bedrijf, school of instelling zal op Beijumnieuws gewaarborgd blijven. Zo zijn bijvoorbeeld criticasters van de Montessorischool ook vrij om zich hier uit te spreken en ingezonden mededelingen(voor en tegenstanders) over de ontwikkelingen van de school zullen allemaal worden gepubliceerd.

Onder het laatste artikel over de trampoll staan de nodige reacties. Zo wijst Kees Huizenga op een ingezonden brief die gisteren in het Dvhn stond. De trampoll was opgezet om Beijumers een stem te bieden. Dit tegen de bevoogdende houding van de bewonersclub die voor heel Beijum wil(de) bepalen dat een tram er niet moet komen. Gisteren verkondigde de secretaris van de club in de krant door middel van de ingezonden brief wederom dat de komst van de tram niet te best is voor Beijum. "Voor ons Beijumers" en "we zitten in hetzelfde schuitje" waren een paar van de termen die gebruikt werden om het noodlot van de Beijumers, mocht de tram er echt komen, te bevestigen. Wederom wordt hier prekerig, belerend en en moralistisch de eigen politieke agenda gebruikt door te suggereren dat de eigen mening voor heel Beijum geldt. Dit terwijl er verhoudingsgewijs ongeveer net zoveel voor als tegenstemmers van de komst van de tram zijn. Het niet communiceren met de wijk, en vanuit een nauwe en eigengereide koker de mening van een hele wijk willen vertolken getuigd van een sturende in plaats van een dienende houding richting dezelfde wijk. De opmerkingen in de brief getuigen van minachting en zijn een klap in het gezicht van alle Beijumers die voor de tram zijn of hebben gestemd. Geen draagkracht in de wijk hebben en toch hooghartig van de toren willen blijven blazen, het geeft de verdere teloorgang van de bewonersclub schrijnend aan.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Als eerst toch een bedankje aan de siteadmin.

Het is natuurlijk altijd maar afwachten of een internetsite aanslaat. Maar hier is dat redelijk gelukt lijkt mij zo. Dat in tegenstelling tot de vele andere wijkwebsites die bovendien de nodige subsidie daarvoor hebben gekregen maar in de praktijk weinig tot geen updates hebben, laat staan actieve gebruikers die meediscussiëren. Is een verhaal apart maar de enige die daar beter van geworden is het internet bedrijfje aan wie het uitbesteed is of was, was ook een soort van vriendjesafspraak om het simpel te houden. Maar in de praktijk lijkt het erop dat het bedrijfje per uur betaald krijgt want als je ziet wat voor (zeer makkelijk) werk er is verzet en met de snelheid dat het ontwikkeld wordt zou ik mij kapot schamen.

Het zou natuurlijk idealer zijn als er 1 plek zou komen voor de hele stad Groningen met soortgelijke discussie mogelijkheden. Maar vooral de onafhankelijke en kritische berichtgeving moet daarbij niet vergeten worden anders valt er immers weinig te discussiëren.

Wat betreft de tram lijkt het mij heel simpel voor ons Beijumers (en de mensen van Lewenborg ook). Zoals de plannen er nu liggen moeten wij 2 tot 3 keer overstappen als we op het centraal station willen komen (voor de goede orde, dat is nu 0 keer). Op de grote markt uitstappen is er dan niet meer bij (bomenknuffelaars die de binnenstad auto/bus vrij willen hebben). Komt ook nog bij dat je extra reistijd gaat krijgen, laten we zeggen van 2 tot 10 minuten per keer dat je moet overstappen. Krijg je straks bijna een reistijd van 1 uur (60 minuten!) als je van Beijum naar het centraal station wilt. Dat moet bij iedere betrokkene gewoon onacceptabel zijn terwijl er nu een goede vrij snelle verbinding is.

Dit alles kan voorkomen worden door OF de tramlijn METEEN door te trekken door Beijum en Lewenborg OF gewoon afzien van dit plan. Of als derde optie, het hele tramlijn 2 plan met een aantal jaren uitstellen totdat er wel genoeg geld is om alles in 1 keer door te trekken zonder een groot deel van je bewoners van de stad te benadelen.

Het enige waar men zich op lijkt te focussen is om een mooi visitiekaartje te maken voor de binnenstad en men verbloemt dat door een paar mooie woorden te zeggen dat alles wel goed komt... maar ondertussen ja zeggen en nee denken. Denk nu eens als politici niet eens van ja maar er zijn altijd wel een paar boe roepers, dat houden we toch, dan maar even door de zure appel heenbijten. Leef je daadwerkelijk eens in hoeveel duizenden mensen je gaat banadelen terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Stop met dat prestige denken.

Anoniem zei

Ik ben het met bovengenoemde eens. Als je pagina 2 van de wijkkrant leest moet je haast wel denken dat Beijum een geweldige bewonersorganisatie heeft. Het is goed dat er ok een alternatief medium in Beijum is die wél kritische geluiden laat horen. Verder raad ik de beheerder aan niet té veel aandacht aan de BOB te besteden, zo belangrijk zijn ze toch niet?

Anoniem zei

een bewonersorganisatie die mijn stem nooit heeft gehad.Ik heb nog nooit een enquête in mijn bus gehad over de tram of welk ander onderwerp dan ook.

Misschien zijn er goed bedoelende individuen bezig, misschien ook wel slecht bedoelende lieden....mij is het niet duidelijk wie ze zijn en op welke grond zij kunnen spreken namens mij.

Maar dat geeft opnieuw de democratie aan waarin wij leven. Wij kunnen van alles zeggen als individuen, maar er wordt toch niet geluisterd.

Met een klein beetje logica en gezond verstand kan je al van veel dingen bedenken dat ze niet gemaakt zijn om ons verder te helpen, maar om het pluche van de bestuurders geriefelijk te maken en te houden .

Geef het volk tenslotte een beetje brood (soos) en spelen (buurtfeestje, tv)en de geschiedenis zal zich blijven herhalen.

Anoniem zei

Ze praten niet namens mij.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Rick G. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Frank E. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Alles veranderen zodat niets kan veranderen bedoel je?

Is er geen mechanisme dat in gang kan worden gezet zo kan de bewonerscomissie meer draagvlak kan krijgen binnen Beijum?
Dus de problemen zijn helder, maar wat kan er aan gebeuren.
Al dat gekijf en zwartmakerij gedoe vind ik te persoonlijk geworden. De mens is corrupt, dus als mevrouw gebruik maakt van mogelijkheden is dat menselijk. In een democratisch systeem zouden er mechanismen moeten zijn om dit weer in balans te brengen.

Hoe....ja...dat.. weet ik niet....