maandag 21 september 2009

PUZZELEN BIJ ALBERT HEIJN

Albert Heijn grossiert de laatste jaren in het organiseren van acties die binnen no time uitgroeien tot nationale rages en hypes. Wie herinnert zich de Wuppie- en Voetbalkaartjesgekte niet? Het is wat onrustig in supermarktenland nu de Jumbo heeft aangekondigd een hele winkelketen te willen opkopen. De klant hoeft niet bij te zijn voor dit soort onrust, een prijzenslag midden in een "oorlog" valt altijd in het voordeel van de consument uit. Van oudsher is Albert Heijn een stabiel begrip in winkelend Nederland en ook in Beijum is de vestiging van Alice Meins niet meer weg te denken, het hoort zo langzamerhand bij het Beijumer openbaar meubilair. Behalve winkel is het ook een (vooral zaterdagse) ontmoetingcentrum en naast Innersdijk is het de grootste werkgever van Beijum. Vandaag is er weer een actie gestart, het zal me benieuwen of deze ook weer uit gaat groeien tot een hype.
De grootste puzzel van de wereld, wie wil daar niet aan meedoen? Bedrijfsleider Willem Hagting stuurde onderstaande tekst op:
Iedereen die bij Ah voor €10,00 aan boodschappen doet krijgt één van de 24 gratis kaartjes met 6 puzzelstukjes mee naar huis. Klanten sparen zo voor de complete Eredivisiepuzzel, die uit 144 stukjes bestaat. Zodra alle puzzelstukjes zijn gelegd, zijn de afbeeldingen te zien van spelers van alle 18 clubs uit de huidige eredivisie- één speler per club – gehuld in voetbalkleding uit de jaren vijftig.
De verzamelaars kunnen de puzzelstukjes bewaren in een speciale puzzelkoffer deze kost €1,49 inclusief 6 gratis puzzelstukjes.
Tijdens de Aktie kunnen klanten niet alleen gezellig thuis puzzelen, zij kunnen ook in de winkel meehelpen aan het leggen van de grootste puzzel ter wereld. Op woensdag 30 september organiseren 600 AH winkels, waaronder ook AH Meins in Beijum, een puzzelmiddag. De duizenden stukjes die daar aan elkaar worden gelegd zijn onderdeel van de levensgrote puzzel die op woensdag 7 oktober wordt gelegd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Opgeven voor de puzzelmiddag kan in de winkel zelf. De puzzelactie bij AH duurt 3 weken.

3 opmerkingen:

Dineke zei

Wat zal AH blij zijn met deze reclame!

Alie zei

haha, ja dat denk ik ook.
Hoe dan ook, ik vind het weer een leuke originele actie. Je moet blijkbaar wat als supermarkt tegenwoordig om klanten te trekken en bij je te houden. Ik vind de reclames van AH altijd goud!! Eenvoudig en toch zo humoristisch. Al hoor/lees je over de man die er in speelt veel verschillende dingen. 1 ding is zeker, zijn hoofd verschijnt exclusief op tv voor AH en nergens anders voor. Staat in zn contract. Of hij echt zo aardig en goedgemutst is als hij speelt (en een beetje sukkelig) valt te bezien. Nouja, het blijft een acteur.
Goeie actie van AH.
Ik wil wel mee doen maar tis op woensdagmiddag. Mijn kids zijn totaal geen puzzelfans. Is er ook oppas??

Hugues zei

Sinds vandaag kan je ook je dubbele puzzelstukken ruilen op www.mijndubbelsruilen.be