woensdag 16 september 2009

BLAUWALGVRIJE ZOMER KARDINGERPLAS

Geen ergernis dit jaar rondom de Kardingerplas/ Zilvermeer. De hele zomer kon er in principe gezwommen worden en dat is wel eens anders geweest. Door het water meer in beweging te houden en door te laten stromen heeft de gevreesde blauwalgbacterie gen schijn van kans gehad. De site van het Dagblad van het Noorden vermeldt vandaag:
De Kardingerplas in Groningen is schoner dan ooit. Het in voorgaande jaren steevast geldende zwemverbod wegens de aanwezigheid van blauwalg kon deze zomer achterwege blijven.
"We hebben daarvoor van buurtbewoners, die in het water gezwommen hebben, de nodige complimenten gehad", zegt Carla Alma van het waterschap Noorderzijlvest
.
De overdekte zwemgelegenheid, 300 meter verderop, kreeg aldus dezelfde site goede rapportcijfers:
Het toezicht op het zwemwater in Kardinge is ruim voldoende. Dat stelt een woordvoerder van de gemeente op basis van eigen onderzoek. Onderzoekers van de ANWB die het toezicht in 25 Nederlandse zwemparadijzen onderzochten, vinden het toezicht onvoldoende. Kardinge krijgt van hen een 5. Volgens de woordvoerder neemt de gemeente kennis van het onderzoek en wordt het toezichtsplan nog eens aangescherpt.
Het is me niet duidelijk of de genoemde rapportcijfer 5 een fout is of dat er een andere telling is gehanteerd.
http://www.dvhn.nl/

Geen opmerkingen: