donderdag 3 september 2009

BEIJUM IN 1970

Het duurt niet lang meer of er zal groen licht worden gegeven voor het maken van een boek over Beijum. Tenminste, daar gaan de toekomstige makers gemakshalve van uit, het moet toch raar gaan lopen als het licht op rood zou worden gezet. Het al of niet doorgaan ervan ligt in handen van de commissie van het Lokaal Akkoord, die gaan uitdokteren of het boek wat zal gaan opleveren voor Beijum en of het de besteding van de duizenden euro's waard is. We wachten af. Een groot deel van het boek zal gaan over de geschiedenis van Beijum. Zo'n 1800 jaar geleden hadden we hier al het dorp Beiahêm.
Kijk hiervoor verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Beijum Een attente Beijumse stuurde me deze foto uit 1970. De overgang van boerenland naar stadswijk was aanstaande. De gemarkeerde plek 1 is waar het Gezondheidcentrum nu staat. De benzinepomp staat bij 2 en het Trefpunt bij nummer 3. De rode stippellijn, klik de foto groter, markeert de route van de Beijumerweg. Op deze kale boerenvlakte staat nu de grootste wijk van de stad Groningen. De meesten van ons zullen het niet meer meemaken maar hoe zal de wijk er in het jaar 2075 bijliggen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Klopt dat nou wel met die nummertjes? Ik vind het een prachtige foto, maar volgens mij is nummer 1 de wiershoek (let op de beijumerweg). Het gezondheidscentrum ligt volgens mij ongeveer (van onder naar boven kijkend op de foto) bij de vierde akkerweg, en dan aan de linkerkant daarvan. Groet'n, Kees