dinsdag 8 september 2009

DE INNERSDIJK WANDEL/ROLVIERDAAGSE

Activiteitenbegeleidster Elisa Ten Hof van Innersdijk (een dezer dagen kunt u hier een bungeejumpvideo van haar zien) stuurde onderstaande tekst + bijgaande foto's op.
Verpleeghuis Innersdijk organiseert dit jaar voor de 7e keer een wandel/rolvierdaagse. We wandelen van maandag 7 sept. t/m donderdag de 10e september elke dag om 13.45 uur met ruim 100 deelnemers. Het sportieve evenement begon in 2002 met 20 rolstoelers per dag maar is inmiddels uitgegroeid naar een evenement waar tussen de 50 en 55 rolstoelers per dag aan mee doen. Dat betekend voor ons als organisatie dat we ook elke dag 50 tot 55 duwers nodig hebben. We trommelen deze mensen echt overal vandaan we schrijven brieven naar familieleden, scholen en onze vaste vrijwilligers. Er word gelopen in groepen onderbegeleiding van een medewerker van Innersdijk. Dit is belangrijk om dat deze persoon de route aangeeft, tips geeft voor het veilig rolstoelrijden en zonodig gealarmeerd wordt mocht er een probleem zijn onderweg. Het kan voor komen dat we lekke banden hebben of dat mensen onwel worden.
De 4 routes zijn allemaal verschillend, we lopen ze in, door en rond Beijum. Halverwege de tocht hebben we een pauze waar dan dus 100 drankjes met 100 koekjes worden uitgedeeld. De eerste route is vaak richting de Hunze de 2e dag lopen we helemaal rond de wijk over het pedaalpad met uitzicht op Zuidwolde De 3e dag doen we een rondje zilvermeer en de laatste dag hebben we een kort rondje door het Beijummerbos richting Lewenborg. De eerste 2 dagen zijn vlekkeloos en zeer zonnig verlopen we hebben geen lekke banden gehad en iedereen was zeer goed gehumeurd. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezint zijn en dat we de 2 laatste dagen ook nog droog de finisch halen. Vooral donderdagmiddag wordt het weer een groot feest met een feestelijk binnenkomst op het plein. We staan dan klaar met de vaantjes, de bloemen, hapjes, en natuurlijk live muziek. Aankomst 15.30 uur.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo lezers,
Vanaf dit gasten boek kan ik jullie zeggen dat we het de laatste 2 dagen ook droog hebben gehouden en dat het een enorm succes is geweest ik zal nog een paar leuke foto's en verslag in sturen over het slotfeestje op donderdag 10 september.
Vriendelijke groet Elisa ten Hof, Coordinator, Activiteitenbegeleiding Innersdijl