dinsdag 7 mei 2019

BADKAMER OP WIELEN GRAFFITI MATTIE GELATI (bont Froukemaheerd)


De bewoners van huurhuizen in de Froukemaheerd krijgen deze dagen allemaal een nieuwe keuken.
Rond het graffiti-huisje dat midden in genoemde heerd staat is het tijdens werkdagen een drukte van belang.
Werklieden, busjes, materialen.

Foto is dik een week geleden gemaakt. Er worden nog steeds keukens gerenoveerd maar de blogger publiceert deze foto omdat die zo mooi voorjaarsbont overkwam.


Links kwam ijswagentje Mattie Gelati aangereden. Rechts zien we het bonte graffitihuisje.
Met vreemd genoeg daarvoor een badkamer op wielen.

De blogger was in de veronderstelling dat de bewoners ook een nieuwe badkamer-douche zouden krijgen en dat ze hier zouden kunnen douchen.
Zoals ook een aantal jaren geleden aan de Atensheerd het geval was, zie nog eens deze video

De blogger vroeg het aan bewoonster Bianca. Die vertelde dat de mobiele badkamer er voor personeel staat (waarschijnlijk de hele komende week ook nog).

Ondergetekende dacht dat ze een grapje maakte, immers op voormalige bouwterreinen in Beijum heeft hij nog nooit zo'n wagen zien staan.
Maar Bianca: "Echt serieus... dat is voor de werklui niet voor de bewoners! Alleen de keukens worden aangepakt. En ons stukje is het eerste stukje waar ze begonnen zijn! Ik heb de ellende gelukkig achter de rug..."

Een weekje geen keuken tot je beschikking hebben. De blogger weet niet of er deze dagen buitensporig veel bezorgbrommertjes door dit gedeelte van Beijum reden of nog rijden.

En die sanitaire wagen, bedenkt de blogger, de werklieden kunnen natuurlijk niet in alle woonhuizen waar ze komen vragen of ze er mogen poepen of plassen. Er zal wel een toilet inzitten.

Geen opmerkingen: