zondag 26 mei 2019

INGELASTE BEIJUMBORG (137; Haagse botheid inzake aardbevingsellende)


Als je even op enige afstand de dingen volgt, zoals ondergetekende, dan valt me op hoe ongelofelijk arrogant de Haagse politiek omgaat met de bevingen in de Groninger bodem. En geloof me: ik ben beslist niet iemand die ‘Den Haag’ overal de schuld van geeft, die daarom op een rechtse partij stemt of zelfs helemaal niet stemt, die het geloof in de politiek verloren heeft. Niets van dat alles, maar o,o,o: wat slaat men nu de plank mis. 

'Een arrogante dikke pad'
Minister Wiebes kan 1000 keer excuses maken voor het gebruik van het woord ‘bevinkje’, het is 1001 keer te weinig. Een volstrekt gebrek aan inlevingsvermogen: dat is waar de man aan lijdt. Hij hoeft wat mij betreft echt niet in tranen uit te barsten als hij in Westerwijtwerd rondloopt, maar zou een fractie geloofwaardigheid terug gewonnen hebben als hij had aangekondigd dat alle schades onmiddellijk getaxeerd én vergoed zouden worden. Ook al zullen er misschien mensen zijn geweest die ‘oude scheuren’ als aardbevingsschade hebben opgegeven: op het totaal van de échte schades zal dat weinig uitmaken. 

En dan komt zo’n ex VVD-kamerlid Ton Elias (tevens ex NOS-commentator op ‘politiek Den Haag) nog even doodleuk vertellen dat de Groningers eigenlijk maar een zeurderig volkje zijn, en dat het nu eenmaal zo is dat ‘shit happens’. “Wen er maar aan”, zo luidt de boodschap van deze meneer, die het uiterlijk heeft aangenomen van een arrogante dikke pad. En ik mag dat zeggen, als beslist niet al te slanke columnist van de Beijumblog. Bah, intens bah. 

Wat me tenslotte ook erg tegenvalt, is de manier waarop onze eigen Commissaris van de Koning René Paas op al deze ellende reageert. Hij blijft keurig in de plooi, zegt dat het allemaal verschrikkelijk is en dat we onorthodoxe maatregelen moeten nemen, maar hij had woensdag verdorie gelijk naar Den Haag moeten afreizen en voor het Torentje van Rutte moeten gaan staan, met een spandoek en een roeptoeter, en zo de aandacht van de landelijke media op het probleem moeten vestigen. In je eigen Provinciehuis blijven zitten helpt écht niet. Daar luistert datzelfde ‘Den Haag’ heus niet naar. Handen uit de mouwen en verhaal halen bij degenen, die dit bevingsgedoe nog steeds als een ‘provinciaal probleem’ beschouwen. Bij wijze van spreken met een shovel bij een Haags duin gaan staan, en dreigen om dat weg te graven zodat men daar weet wat menselijke activiteit kan doen met een land. Eén flinke springvloed en dan heeft ook Den Haag natte voeten.

De lezer ziet: ik ben kwaad. Ontzettend kwaad. We worden niet gehoord, in de hoek gezet, afgebeeld als kleinzielige zeurzakken. En dat zijn we niet: óp naar het centrum van de macht, en ons niet laten afschepen met het Malieveld als protestterrein. “Willen we naar het Binnenhof, dan gáán we naar het Binnenhof!”

Han Borg

17 opmerkingen:

Anoniem zei

De beuk erin tegen die malloten!

Anoniem zei

Waar in het bevinkjesgebied stond ook nog maar de hoogste boom?

Anoniem zei

In Den Haag weet men maar al te goed dat het bij klagen, etteren en zeuren blijft. Daarom gebeurt er ook niets. Alleen daadkracht kan nog helpen. Helaas zijn alle Groningers tot tamheid en gedweeheid gedresseerd. Het prijskaartje dat daaraan hangt is wegrotten in scheuren en ingestorte woningen. Wellicht inderdaad het verdiende loon voor zoveel onnozelheid.

Anoniem zei

Het online puzzelwoordenboek geeft bij een cryptische omschrijving "Een grote graaier als Elias" / 10 letters , als oplossing GRABBELTON... Wie heeft er nog een nauwkeuriger omschrijving van deze VVD-pad nodig ?

Anoniem zei

De VVD is helemaal het spoor bijster in Groningen.Net als het rapaille van de PVV

Anoniem zei

Zal FvD Groningen daarom uit het slop kunnen halen ? De PvdA kan zich immers ook alleen maar handhaven middels stembusfraude. En de voorzitter van de SP neemt ook al de benen nadat hij kennelijk gechanteerd werd. Gezellig kluppie tegenwoordig.

Anoniem zei

Pvda handhaaft zich als gevolg van stembusfraude? Daar hebben we een gefrustreerd lid van de rechtese kerk die het niet kan hebben dat links is gegroeid en dat men pro europa heeft gestemd. Lachen.

Anoniem zei

Het opkomstpercentage was voor deskundigen onverklaarbaar hoog. De PvdA zit de laatste jaren bij alle verkiezingen in een dalende lijn. Timmerfrans werd al tijdenlang gespind voor een belangrijke EU-positie. In alle omringende landen zegeviert het verstand wèl bij de EU-verkiezingen en kiest men dus niet voor de corrupte sociaal-democratische lijn van Timmerfrans z'n goeroe, te weten G Soros. Hoeveel argumenten wil men hebben om aan te tonen dat er met de Nederlandse stembusuitslag van de EU-"verkiezingen" is geknoeid ? Iedereen is immers de nazi's van het EU-4-e Rijk die ons overspoelen met crimigranten en gevestigd in Brussel meer dan zat.

Anoniem zei

Hahaha...Groenen winnen. Socialisten. oa. Spanje. Dream on.

Anoniem zei

Anon 23:37 wordt niet gehinderd door analytisch vermogen of politieke kennis bij duiding van de EU-verkiezingsuitslagen in alle betrokken Europese landen. Hij/zij slaakt wat stemmingmakende hi hi en ha ha en andere gilletjes en daar blijft het dan bij. Farrage stapt uit de EU dankzij de miljoenen die op zijn Brexit-party stemden, Macron wordt op de vlucht en wellicht zelfs naar het schavot gejaagd. De vluchthelikopter voor Ruttemetutje en Vedelaar staat klaar. Niet dat de links-corrupte NOS ook maar 1 minuut zendtijd besteedt aan de Franse crisis de laatste 30 weken, maar dat zal beslist snel veranderen zodra het eerlijke en oprechte deel van Nederland Gelauff achter de tralies heeft.

Anoniem zei

Wanneer zullen de Groningers en in het bijzonder de Beijumers stoppen met zich door EU, Nederlandse (r)Overheid en NAM te laten verneuken ?

Anoniem zei

Ach ja, Partij van de Aardbei, wat moet je er nog meer over zeggen.

Het begon fout, het loopt fout, en het eindigt fout.

Anoniem zei

Hahahaha die anoniem van 16.25 uur. Pvda is de grootste geworden en dat steekt. PVV heft een dreun gehad, deaarmee begon het fout, loopt het fout en eindigt het fout. Even slikken?

Anoniem zei

Begrijp het karakter van de PvdA'er : links lullen en rechts vullen. Zie je ook terug bij de laatste columnbijdrage van Beijum-Borg. Maaien en snoeien is zijn hobby. Anderen mogen zijn vuile klusjes opknappen. Hoe verhuld-VVD wil je het hebben ?

Johan Fehrmann zei

Altijd leuk en vermakelijk die reacties van onze gezellige Anoniem...zie voorgaande reactie. Alle mensen in Beijum die normaal gesproken met plezier hun eten bereiden maar vandaag de maaltijd laten bezorgen of naar de ophaalchinees gaan, bedenk: u vertoond verhuld VVD gedrag.Het blijft lastig voor sommigen sat de PVV en de SP, #stemzeweg, weggestemd zijn. Zo ook voor onze Anoniem, beetje rechts lullen maar met een uitkering links zijn zakje vullen.

Anoniem zei

Grappig die onnozele hypotheses en onjuiste aannames van de blogger. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten, zullen we maar rekenen. Onderwijzen ze trouwens op die schrijversvakschool ook het juist vervoegen van werkwoorden ?

Johan Fehrmann zei

Slotwoord in deze richting onze vermakelijke Anoniem (ik heb al een keer aangebeld maar helaas werd er niet open gedaan). Mee, op genoemde school leren ze je niet hoe je werkwoorden moet vervoegen. Wel hoe je je kunt ordenen in de gaande realiteit...zoals bijvoorbeeld de laatste verkiezingsuitslag. Het Volk heeft gesproken....(oei, ligt vast weer aan de NPO, aan Brussel, aan de elite, aan het weer. Fijne avond, en beter niet teveel drinken.