maandag 15 april 2019

MAANDAGOCHTEND (399)


Je hebt de openbare ruimte en de privéruimte.

Soms kun vanaf de openbare ruimte naar privéruimtes kijken. Zelfs IN privéruimtes, als de blogger Duitsers op bezoek heeft dan verbazen die zich steevast over het feit dat in veel huizen de gordijnen open zijn. 

Zoiets kennen onze oosterburen niet of amper.

Bovenstaande foto is in de Kremersheerd gemaakt. Van openbare- naar privéruimte.

De blogger heeft ooit al eens een bericht geweid (wijden?) over het feit dat Beijumers in het algemeen weinig schuurruimte hebben. Waar moet je al je spullen nou bewaren?
Wel, er zijn mini-schuurtjes in de handel, beter gezegd mini opbergkisten. Of moeten we ze maxi-opbergkisten noemen?

'Schuurtje' staat veilig aan de goede kant van de sloot. En 'schuurtje' wordt vast binnen gezet als de sloten dicht gevroren zijn.

Voordat hij het nepschuurtje tegenkwam fietste hij vanaf het Boterdiep over het Zadelpad naar de Kremersheerd. Zie foto links, er wordt de laatste tijd al of niet terecht geklaagd over bomenkap. Maar het moet gezegd, in Beijum worden ook nieuwe jonge boompje geplant. Zo ook langs het Zadelpad.

Net als langs de Zuidwending, ons aller kanaal dat dwars door Beijum loopt. Via de link is ook te zien hoe gehavend het wandel-fietspad langs de Zuidwending er gehavend bijlag.

Maar daar is afgelopen week iets aan gedaan, zie afbeelding rechts. Een strakke nieuwe wandel-fietspad is afgelopen week aangelegd.

We blijven nog even bij de Zuidwending. Zie foto beneden, de tweede autobrug over ons knoal vanaf Beijum west gerekend. Wat doet die brandspuit daar links naast de brug? Geen idee.

De nieuwe week is begonnen, de week voor Pasen.

We gaan naar twintig graden richting weekend. Een prettige, zonnige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.
(Door programmatiefout iets later online)


Geen opmerkingen: