donderdag 4 april 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (118)


De Hunze heeft afgezien van een snackwagen geen cafetaria's waar patat, kroketten, frikadellen etc. wordt verkocht. Waar je op Plein Oost of Winkelplein Beijum West vaak vogels een stukje broodje hamburger of patatje zien wegwerken (op beide pleinen kun je snacken) daar moeten vogels het in De Hunze van een stukje verdwaald brood hebben.

Zie foto boven, een zwarte vogel vliegt weg voor een aanrijdende auto. het gewenste stukje brood op straat laten liggen. In de achteruitkijkspiegel zag de blogger dat na het passeren van de eigen en van de tegemoet komende auto een nieuwe en succesvolle poging ondernam. Wegvliegen met een stukje brood in de bek.

Op de achtergrond van nog steeds bovenstaande foto zien we dat de lente zich in De Hunze ook aan het manifesteren is. Gele voorjaarsbloemen. Bloesems.

Foto links, een stukje verderop in de Berlageweg, zien we een haag van doorzichtige bomen. Nog wel doorzichtig, binnenkort zijn ze helemaal groen en zien ze eruit als kerstbomen in de zomer. Het lijkt wel een röntgenfoto, alsof je de ribben van de bomen kunt zien.

De röntgenfoto beperkt zich wel tot de bomen, stel dat er een techniek wordt ontwikkeld zodat je door muren heen kunt kijken. Wat spoken de Hunzenaartje binnenshuis allemaal uit?

Maar goed, alles te weten of te zien maakt nog steeds niet gelukkig. Ook in De Hunze niet.

Geen opmerkingen: