woensdag 10 april 2019

DINSDAG VRAGEN STELLEN OVER LENTIS-RENSUMAHEERD?"Wij, de bewoners van de Rensumaheerd hebben deze brief zojuist ontvangen. Ik heb er geen moeite mee dat ze hier komen wonen. Ben blij dat het Lentis het meldt maar vraag mij af of ze dat hadden gedaan als er geen aandacht aan besteed was door Beijumnieuws."

Zie afbeelding boven.

Opgestuurd door iemand uit de Rensumaheerd. De persoon schreef er bovenstaande tekst bij.

Komende dinsdagavond is er vanaf half acht 's avonds mogelijkheid om vragen te stellen over de nieuwe populatie in huis 124 aan de Rensumaheerd.


Zie brief.


En zie het voorgaande bericht over deze kwestie met doorverwijzende link naar een eerder bericht.

Update 15.00 uur, de kwestie heeft nu ook Dvhn bereikt

12 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Wat betreft de PR en communicatie van Forint Lentis: deze organisatie handelt in strijd met meerdere tips uit de OCSW-uitgave “Operatie Achtertuin” uit april 2003.

Zie: http://www.zonlichtenruimte.nl/Operatie_Achtertuin1.pdf

Tip 1 luidt: “Plaats omwonenden niet voor voldongen feiten.”

Tip 3 luidt: “In het vooroverleg zijn mensen meer bereid om te luisteren.”

Zowel de gemeente Groningen als Forint Lentis tonen geen lerend vermogen, gegeven de gang van zaken bij de Onnemaheerd in 2015.


Aanstaande dinsdag 16 april is er een zgn. "informatieavond". Alles staat reeds vast. Forint Lentis en de gemeente Groningen, in dit geval de Stadsdeelcoördinatie Oost, houden kenbaar niet van inspraak en bewonersparticipatie.


Forint Lentis legt aan de bewoners van de Rensumaheerd e.o. (hoe groot is de cirkel rondom deze straat?) geheel niet uit of voldaan wordt aan de zes B's van de Leidraad Huisvesting Kwetsbare Groepen uit 2013. Met name punt 4 inzake de "betere spreiding". Zie mijn eerdere reacties op Beijumnieuws.

Anoniem zei

Hoe zit het met de "verslaafde" in de grevingaheerd dan? Worden ook steeds meer.

Anoniem zei

Ja en nu kunnen we het nog tegen houden? Of moet ik alvast andere woningen gaan bekijken buiten Beijum.

Anoniem zei

Semi begeleid betekent dat de TBSers ook uren per dag alleen door de wijk mogen lopen. Zijn we mooi klaar mee.

Anoniem zei

Altijd hetzelfde liedje ze mogen overal wonen maar niet in mijn buurt waar dan mensen zeer egoïstisch .

Anoniem zei

Ze hebben hulp op afstand . Vanuit onnemaheerd dus. Ze mogen dus ook gewoon door de wijk lopen. Ze hebben geen constante begeleiding. Ze doen dus ook dingen alleen.

Anoniem zei

Dank je Beijumbloger, zonder jouw was dit nooit nooit nooit naar buiten gekomen! Dat kan niet dit mag niet. Onze kinderen! Anja

Anoniem zei

Er valt niks meer tegen in de brengen. Het pand op rensumaheerd 124 al leeg. En er komt een kleine opknapbeurt en na 1 juni komen er maximaal 3 bewoners is (zie brief).

Anoniem zei

Overleggen moeten ze eens doen. Zodat de bewoners aan de rensumaheerd mee kunnen denken en ze niet voor blok zetten.

Anoniem zei

De gemeente en lentis moeten eens laten communiceren. Ze zouden na de commotie in 2015 (onnemaheerd) beter gaan communiceren. Maar na 4 jaar hebben ze dat nog niet geleerd. Voor ze iets gaan beslissen moeten ze eerst een informatie bijeenkomst gaan houden en niet nadat het al beslist is.

Kees Huizenga zei

Juist, laatste anoniem. Eerst vooroverleg. Daarna pas een besluit nemen. In lijn met "Operatie Achtertuin".

Uitgaan van de mondigheid van de wijkbewoners ter plekke. Forint Lentis en de gemeente Groningen negeren botweg de wijkbewoners van de Rensumaheerd en omgeving. Als alles in kannen en kruiken is, ja pas daarna, worden de bewoners "geïnformeerd".

Is vooroverleg gepleegd met de directie en de leerkrachten van de Dom Helder Camara School? Zo nee, waarom niet?

Anoniem zei

Er lopen ook een heleboel mensen los rond met dit soort problemen (in de war, verslaafd, kort lontje &c) ZONDER begeleiding en zorg. Ook in Beijum. Beter is dat er op ze gelet wordt. Wat dát betreft is een aantal van drie nog érg weinig.

(rené)