donderdag 4 april 2019

KOMEN HIER FORENSISCHE PATIËNTEN? (Rensumaheerders weten van niks)

"Dit huis in de Rensumaheerd is per 1 april ontruimd, is het al bekend bij de bewoners uit die straat dat er TBS-ers van Lentis Forint inkomen?"

Zie foto.

Bezorgde Beijumse meldde zich.

Bij de Beijumblogger gingen lichte alarmbellen af. Prima dat mensen met 'een verleden' weer een plekje in de maatschappij moeten en mogen krijgen maar....licht een buurt in een woonwijk wel in als voor deze doelgroep een huis wordt vrijgemaakt.

Beijumse, die liever niet met naam genoemd wil worden: "Ik sprak ook andere bewoners van de Rensumaheerd en die vroegen zich af of ze nog bericht over de plaatsing van de TBS-ers in hun straat zouden krijgen."

In het najaar van 2015 liep Beijum te hoop tegen Lentis omdat deze GGZ-instelling onaangekondigd TBS-ers ging plaatsen in een BW (Beschermd Wonen) aan de Onnemaheerd.

Er volgde een emotionele avond in de Bron, daar waar het bestuur van Lentis in conclaaf ging met boze Beijumers. Met toen nog Beijumer Lammert Doedens als boegbeeld van de boosheid onder wijkgenoten.

Het boetekleed werd aangetrokken, de zorginstelling heeft fouten gemaakt en het zal niet meer gaan gebeuren dat zonder overleg met de buurt nieuwe patiënten zullen worden geplaatst. Zie ook hier

De blogger kan het zich derhalve dan ook moeilijk voorstellen dat er zonder met de Rensumaheerders te communiceren forensische patiënten (mensen met een justitioneel verleden) in een woonhuis worden geplaatst.

TBS-ers zullen er niet komen, denkt de blogger, die verblijven in een kliniek, het gaat waarschijnlijk eerder om EX-TBS-ers of kwetsbare mensen met een strafblad.

Beijumnieuws zal Lentis om opheldering vragen omtrent de plaatsing van deze doelgroep in de Rensumaheerd en het gegeven dat de buurt tot nu toe van niks weet.

Wordt waarschijnlijk vervolgd.
Update 15.00 uur, de communicatie-adviseur en persvoorlichter van Lentis gaat op bovenstaande reageren. Dat zal binnenkort zijn.
Update 5/4, 15.20 uur. De reactie/verklaring die zsm binnen zou komen is nog niet verzonden.
De blogger heeft Lentis vermeld dat die afspraken hebben gemaakt om helder en transparant met de wijk te communiceren in geval van veranderingen, uitbreiding.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben zeer benieuwd naar de reactie.
En is je woning dan niet gelijk onverkoopbaar als je in dat rijtje woont?

buisman zei

Hallo

Wat is hier van waar en wat komt er te wonen want gaat om Rensumaheerd en natuurlijk ook Scheltemaheerd want dit huis staat daar zeer dicht bij en nog wel dichter dan bij de huizen achter in de heerd en wij weten ook van niks

Anoniem zei

Ik heb inderdaad ook begrepen dat het om mensen gaat die na TBS een soort resocialisatie-/begeleid wonen traject ingaan. Wat mij betreft niet wenselijk op een plek als deze en inderdaad: de buurt is niet geïnformeerd. Wat fijn dat Beijumnieuws om opheldering gaat vragen. Bedankt!

Jean zei

Het BW Onnemaheerd is er ook gewoon gekomen terwijl er nog inspraakavonden zouden worden gepland. Men trok het boetekleed aan, om vervolgens weer niet thuis te geven. Hemelsbreed niet ver van deze woonvorm, zal het een dependance zijn?

Anoniem zei

Nog geen reactie van Lentis? Reken maar dat ze iets te verbergen hebben we worden straal niet serieus genomen met deze houding.

Anoniem zei

Het is nergens voor nodig om mensen hier over te informeren. We wonen niet in Amerika.