dinsdag 16 april 2019

IDIOOT ZAAGT WEER BOMEN OM IN DE WIJK


"Welke volslagen belachelijke idioot heeft afgelopen nacht bomen lopen omzagen in ons parkje bij het hondenveld achter de Bottemaheerd nabij het fietspad naar de Hunze? Een is een deel van een hele oude pruimenboom...wat een klootzak zeg!"

Aldus een woedende Beijumse.
Ze maakte vanochtend de foto's die we hier zien.

De wijk staat prachtig in bloei, veel mensen genieten ervan, toch liep er afgelopen nacht een gestoord figuur met een zaag door de wijk om bomen te vernielen.


En het kon wel eens niet de eerste keer zijn dat de gek dit heeft gedaan.

Zie bijvoorbeeld dit bericht uit juni vorig jaar, een idioot die een jong boompje langs het Koerspad heeft doorgezaagd.

Zomaar bomen omzagen in Kardinge


Maar dit jaar, een vernielzuchtige maakte een van boom tot watergang getransformeerd kapot op Natuurspeelplaats Oerrr.

Hoe haalt iemand het in zijn botte kop om 's nachts met een zaag de wijk in te schuimen om bomen te beschadigen?
Reacties lopen via Facebook.
Update 19.15 uur; zie DvhN

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mag ook wel bij mijn buren komen met die overlast bomen.

Anoniem zei

Gaan we nou miezemouzen over 1 boompje, terwijl er een giga grote bomenkapplaag woedt over heel Nederland terwille van 5G ??

Anoniem zei

Idioten?
Ook de gemeente Groningen zaagt de laatste jaren Beijum kaal. Langs het water van de Zuidwending midden door Beijum heeft de kapwoede van de gemeente voor een kaalslag geleid. Ook in de Groene Long, het park van Beijum, zijn veel bomen omgehaald. Verder zijn er plannen om ook de randen van de wijk bomenvrij te maken.
Overigens zie ik in het Beijumbos jaarlijks mannetjes onder leiding van een boswachter de grootste bomen omver halen. Gemeente Groningen is eigenaar van dit op papier CO2-bos; bosbeheerder Natuurmonumenten oogst voortdurend de dikste en hoogste exemplaren. En ondertussen laat ze de kleine essen die leiden aan de essentak-sterfte zielig dood staan, zonder vervangende aanplant.
Nee, het meten met twee maten door het nieuwe stadsbestuur met selectieve klimaataandacht, geconcentreerd op maar enkele plekken in stad en de rest de boel de boel te laten geeft een slecht gevoel. Kom op met heraanplant, ook in Beijumbos voor CO2 bindende bomengroei, en stop met kappen. En pak ook in Beijum oorzaken CO2 verontreiniging aan; waar blijft bijvoorbeeld het Wijkenenergieplan van gemeente en bewoners? In zo'n politieke cultuur is een individuele eigenrichtings-actie om een pruimenboom te ruimen een daad waarvoor ik toch wel enig begrip op kan brengen.

Anoniem zei

Alle hoge en oude bomen moeten omver, want anders kan de EU ons straks niet met 1 druk op de 5G-knop met een afdoende dosis elektromagnetische straling liquideren.

Anoniem zei

Mede door de kap langs het water heb ik weer licht in de kamer en hoef ik niet om 16:00 uur de lampen aan te doen.

Johan Fehrmann zei

Op 14 mei kwam een reactie binnen die perongeluk geweigerd en verwijderd werd. Stuur nog maar een keer....over kapotte bomen in De Held.