woensdag 10 april 2019

"WAAROM MOET IK WEL BETALEN EN ASO'S NIET?"


"Ik vind dit oneerlijk, laat ik de Milieudienst langskomen om mijn afgedankte spullen op te laten halen, betaal ik netjes de 47.50 euro daarvoor, zie ik dit liggen en weet dat degene die dit heeft neergegooid er mee wegkomt en niks hoeft te betalen. Wees eerlijk, dit is toch rechtsongelijkheid? Dit kan toch niet?"

Tot vervelens toe weer een bericht over gedumpte spullen in de wijk geachte lezers.

Net als afgelopen Maandagochtend

Nee, het is niet leuk om de wijk op deze manier voor het voetlicht te brengen. Maar de ogen ervoor sluiten doet de blogger ook niet.

Die werd vandaag getipt door een boze Beijumse.

Zo van: "Wat er nu toch bij Plein Oost ligt!" En zie verder de vetgedrukte quote boven.

Ze heeft natuurlijk een vette punt. Dit is rechtsongelijkheid. Hier komt een aso mee weg.

Kijk toch wat er allemaal ligt op de hoek van genoemde plein met de Claremaheerd. Stoelen, kinderzitjes, een speelauto. een wandkastje, een of andere glazen ding....zie afbeelding beneden. Het huisraad is voor de duidelijkheid even vanuit verschillende invalshoeken gefotografeerd.

De politieke partijen waren voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen praktisch eensluidend: grofvuil moet weer gratis worden opgehaald.

Maar niks daarvan. Het verschil tussen campagnetijd en de tijd na de verkiezingen....

Iedereen weet, gooi het op straat, het wordt toch wel opgehaald.

De brave burger betaald tegen de vijftig euro. De asociaal gooit zijn spullen onbestraft op straat.
Zie update, en het staat elke politieke partij in Groningen vrij om te reageren.

Update 20.30 uur; Jimmy Dijk Het gratis ophalen van het grof vuil is een vurige wens van vele Groningers en een groot deel van de gemeenteraad. Helaas moet een meerderheid van de gemeenteraad nog overtuigd worden. Mag ik iedereen vragen die zwerfvuil en afvaldumping als probleem ervaren de eerst volgende keer dat dit in de gemeenteraad wordt besproken naar de gemeenteraad te komen???

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hang daar dan een camera op ,gaat er gestort worden mooi in beeld even bezoek van Handhaving aan de deur bonnetje uitdelen klaar toch .

Anoniem zei

Prijs omlaag of weer gratis is enige oplossing.