woensdag 3 april 2019

290 KILO ZWERFVUIL OPGEHAALD IN BEIJUM (Lentekriebels)"De kinderen hebben opgeteld ongeveer 290 kilo zwerfvuil verzameld."
Aldus de tevreden kijkende medewerkster van Wij Beijum Jeugdwerk die we op de linker bovenste afbeelding in het Trefpunt zien.

Genoemde activiteitencentrum aan de Beijumerweg was vanochtend en aan het begin van de middag het centrum van Lentekriebels-activiteiten.

Omstreeks het middaguur fietste de Beijumblogger even die kant op.
Opvallend, maar ook weer niet verwonderlijk, de sloten langs de Beijumerweg zagen er spic en span uit.
De opruimkriebels waren al afgelopen, ondergetekende zag schoolklassen  kinderen met een groen plantje in de hand teruglopen naar de verschillende scholen.

Zie afbeelding rechts boven.

Het plantje was een beloning voor het meedoen, voor het schoonmaken van de wijk.

Op het terrein van het Trefpunt waren twee heren van de gemeente Groningen net bezig om een spandoek op te rollen, voor een foto op Beijumnieuws rolden ze hem nog weer even uit.

Zie afbeelding helemaal boven.

Uiteraard ontbraken de heren Theo Smit en Frans Egberink niet bij het opruimfeestje. De heren zijn al jaren actief binnen het opruim- en schoonmaakwezen van Beijum.

Zie ze hier nog eens op een Lentekriebels-editie van een paar jaar geleden met de toenmalige wethouder Janny Visscher stralen.

Foto's links en rechts beneden, een grote springkussen stond op het terrein van het trefpunt om de feestvreugde te verhogen, want mag je eigen wijk opruimen ook leuk zijn?

Foto helemaal beneden, de buit van vandaag.
Allemaal uit sloten, struikgewas en bermen weggeplukt.

Mocht er ooit statiegeld op plastic wegwerpflesjes worden ingevoerd dan ligt er in de sloten van Beijum normaal gesproken (niet normaal, maar zoals het er meestal bijligt) een klein kapitaaltje aan drinkflesjes.

Maar vandaag even niet. Dankzij de Lentekriebels-kinderen.

Een beetje cynisch gesteld maar wel weer, de vervuilers kunnen weer bezig om de leefomgeving van alle Beijumers te vervuilen.

Gaan de positieve krachten ooit winnen?
Wie weet, jong geleerd is oud gedaan.

Geen opmerkingen: