maandag 8 april 2019

MAANDAGOCHTEND (398)


De Wibenaheerd is een welvarende heerd in Beijum. Dacht de Beijumblogger met een vleugje ironie toen hij gistermiddag  bovenstaande en linker foto in genoemde straat maakte.

De wijk ligt er prachtig kleurrijk bloeiend bij. De lichte kant van een wijk, zie de bloesem-foto.

Kunnen drie vierkante meter gedumpt spul dat beeld van de wijk dan torpederen?

Een bankstel, dikke kussens, een houten kinderstoeltje.
Maar ook, wat een grote doos. Wat voor duur apparaat heeft daar ingezeten Wibenaatje die dit heeft gedumpt? Wat financieel krachtig!

Het ligt er op deze maandagochtend nog allemaal.

 Handig, 47.50 euro uitgespaard, de prijs die je moet betalen om afgedankte spullen op te laten halen door de Milieudienst.

Vandaag wordt het/dit gratis opgehaald. Duurt eerlijk altijd het langst?

Het was de week van de Lentekriebels, de week waarin schoolkinderen de wijk, de bermen en sloten, van zwerfvuil ontdeden.

Onderstaande foto, op een vuilnisbak langs het Koerspad, ter hoogte van de ingangen naar de Froukema- en Holmsterheerd heeft een omwonende een bijna twintig jaar oude poster geplakt. Motto aan het begin van deze eeuw: Schoon Heel en Veilig Groningen.

We zijn bijna twee decennia verder. Het spel tussen vervuilers en opruimers lijkt geen einde te kennen.

Foto links, een magneetvisser heeft weer een fietswrak uit de Zuidwending gehaald. Foto zaterdag gemaakt.

Waarom scoort het negatieve altijd beter in de media dan het positieve? In geval van een overval of een trauma-heli in Beijum vliegen de kijkcijfers van Beijumnieuws omhoog. Niet als duizenden bloesems aan bomen en struiken gaan groeien en de wijk een
prachtige uitstraling geven.

Troep langs de weg. Magneet-fietsen. Overvallen, hennepplantages, om de zoveel jaar een keer moord en doodslag. Het zal.

Zie foto rechtsboven. Klik groter en kijk er even naar. Niet nieuwswaardig, maar het symboliseert een wijk in bloei en groei. Beijum.

Een prettige nieuwe, voor zover mogelijk gezonde en optimistische week toegewenst.

Geen opmerkingen: