donderdag 18 april 2019

HEERSCHAP, POPULISTISCH SENSATIESTUKJE EN NEGATIEF DAGLICHT


Er komen nog steeds reacties binnen n.a.v. het Lentis- bericht van eergisteren over de gespreksavond. Deze wil de blogger de lezer niet onthouden, temeer omdat die zo negatief, gefrustreerd en zuur is dat het van de weeromstuit vermakelijk wordt. Zie rechts.

Lees de reactie, voor de verandering als blogbericht naar boven gehaald. Ingegeven door het feit dat de blogger de nodige bedankjes ontving (niet nodig) omdat hij het onderwerp 'Rensumaheerd' in de publiciteit heeft gebracht. Niet alleen bedankjes, ook dit.

Wat heeft de geachte inzender (heerschap klinkt zo veroordelend, er vanuit gaande dat het een man is) er toe gebracht om dit zo razend op te schrijven? Hij wordt in elk geval vriendelijk uitgenodigd om zijn impressie van de avond op te sturen. Mag er een naam bij mijnheer?

De inhoud van de reactie. Vervelend dat het bericht op Beijumnieuws staat te lezen, aldus mijnheer of mevrouw. Tja, dat heet vrijheid van pers en nieuwsgaring geachte dame of heer. Lezen is niet verplicht, net als dat je de tv verder kunt zappen als iets niet bevalt.

Gaan staan om te roepen dat je een stuk gaat schrijven en je netjes voorstellen? Natuurlijk hoeft schrijvende pers zich niet aan publiek voor te stellen mijnheer of mevrouw, de blogger deed wat hij in 2015 ook deed,verslag doen van de avonden. Er was toentertijd geen aanwezige verslaggever die zich eerst aan het publiek voorstelde.

De Beijumblogger zat twee keer tien minuten naast de betreffende verslaggeefster die Anoniem in zijn-haar tirade opvoert, zie reactie.
Die zat regelmatig aantekeningen te maken, ondergetekende niet een. Samen, TV-Noord dame en ondergetekende, ergerden we ons er aan dat door verhitte geschreeuw vanuit de zaal geen goed gesprek met de heren op het podium mogelijk was.

Ondergetekende is zich er van bewust dat hij veel schrijfstijlen beheerst, maar tot nu toe wist hij niet dat hij ook 'populistische sensatiestukken' kon schrijven.

In psychologische zin vindt de blogger de reactie interessant (naast vermakelijk) omdat er onbeschoft anoniem gescholden en afgekraakt wordt en dat tegelijkertijd de fatsoenskaart wordt getrokken. De blogger moet netjes zijn en goede (wat Anoniem bevalt) journalistiek bedrijven.

Ten slot, welke groep wordt in een negatief daglicht gezet? De aanwezigen met hun terechte zorgen? De TBS-ers? Dat krijg je er van als je raast en tiert en niet rustig dingen opschrijft om je onvrede te uiten. Nu is dat niet duidelijk.

Nogmaals, Anoniem, stuur je bijdrage over de avond in. Mag met gescheld en getier, maar het is veel sterker om dat niet te doen. Beijumnieuws@hotmail.com

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Het punt is dat Forint Lentis wederom (ook niet twee keer in 2015) geen onafhankelijke voorzitter had uitgenodigd om de gesprekken te leiden.

Met name de heer René Janssen moest vele vragen beantwoorden en tegelijkertijd bepalen wie het woord kreeg. Er was geen orde in de zaal. Forint Lentis is hier zelf debet aan door geen externe voorzitter te vragen.

Er werden enorm veel handen opgestoken. Veel personen kregen het woord niet. Met als gevolg dat boze Rensumaheerders zelf het woord namen.

De heer Janssen kon veel zakelijke vragen ook niet beantwoorden. Dit wekte ergernis op.

Anoniem zei

Anoniem kan beter in Turkije gaan wonen. Daar gaat de knoet over journalisten.