dinsdag 26 maart 2024

DEELFIETSEN/SCOOTERS, PARKEREN IN EEN HUB OF IN HET WILD?

Parkeren in een hub?

Ja, staat op Groningen Bereikbaar.

De fietsen zijn te vinden - en na gebruik te parkeren - in een van de ruim 200 zogenaamde hubs in de gemeente Groningen. In de apps van de betreffende aanbieder is te zien waar deze locaties zich precies bevinden. Het gaat om ‘virtuele hubs’: ze zijn dus niet fysiek afgebakend. De hubs bevinden zich onder andere in de binnenstad, bij ziekenhuizen en verschillende onderwijsinstellingen. In de binnenstad zijn bijvoorbeeld de fietsenstallingen Grote Markt en Nieuwe Markt belangrijke plekken waar de fietsen gestald én opgehaald kunnen worden.

Deze blogger komt erop omdat hij dan weer keurig opgestelde deelfietsen en scooters in de wijk of in De Hunze (foto rechts) aantreft en dan weer verdwaalde eenlingen.

Die zogenaamde hubs snapt hij niet helemaal. De afstand tussen het uiterste punt van Beijum West naar Beijum Oost bedraagt tegen de twee kilometer. Huur je zo'n ding vanuit de binnenstad dan wil je het toch zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming in Beijum parkeren?

Foto boven, bij de mooiste bloesems van Beijum. Staat het fietsje nou in een hub of in het wild?

De tweewieler links op de foto lijkt geen twijfel. Gewoon neergekwakt, het is daar op de smalle brug vast geen parkeer-hub.

Afbeelding beneden, langs de Amkemaheerd. De leenvoertuigen staan netjes opgesteld maar ook weer slordig. De witte plofs staan keurig naast elkaar. De Felyx scooters weer minder (denk aan de voetgangers).en de twee fietsen staan zozo.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal mee eens. Ik heb al twee keer een klacht ingediend bij Go en bij Bolt. Bij de kruising Amkemaheerd / Fultsemaheerd stapelen de fietsen zich op. Eerst staat er 1, dan 2, 3, 4, … 11! Er komen fietsen bij maar er verdwijnen geen fietsen. Alsof mensen met de bus naar de stad toe gaan en telkens met een fiets terug komen.. De stoep staat vol, is niet meer voor rolstoelen toegankelijk, en voetgangers moeten uitwijken naar het fietspad of de weg oversteken. En dat al een aantal maanden lang. Bolt heeft inmiddels de fietsen opgehaald en de parkeerlokatie uit hun systeem verwijdert. Maar nu staan er ineens fietsen van weer een ander merk. Niet leuk!!

Anoniem zei

Zelfde geldt aan de edzemaheerd. Overlast tot en met en de verhuurders doen er niks mee. Naast dat het geen gezicht is, ervaren wij er ook overlast van. Klagen bij de gemeente helpt al helemaal niet. Tja. Groen (links) moet je doen.